ВРАЧКА
^Прабългарите са потомци на пришълци от съзвездието Плеяди^ твърди търсачът на сензации.

Така го наричат всички в столичния квартал ^Захарна фабрика^ заради увлечението му непрекъснато да говори и да чете книги за ^летящи чинии^. Самият той твърди, че неведнъж е виждал НЛО над платото Градище над Габрово, където е роден. Разказва още, че владее най-съвършения начин на общуване с невидимия свят - двустранен телепатичен и слухов контакт със съзвездието Плеяди. От своите духовни космически учители той получавал безценна според него информация както за миналото, така и за бъдещето на човечеството.

^Ако беше се потрудил да навести и България, Ерих фон Деникен сигурно щеше да напише най-малко още една книга на тема ^Палеоконтакти^. Защото по нашите земи има немалко следи от посещения на пришълци от други планети^, твърди уфологът. Според него в някои от най-старите ни църкви и манастири има икони, на които са изобразени... космически кораби. За да ме убеди в твърдението си, ме отвежда в катедралния храм-паметник ^Св. Александър Невски^, където ми показва иконите ^Рождество Христово^, ^Възкресение^ и ^Преображение^.
- Ето, виж ^Рождество Христово^ от XVIII век. Не може да не забележиш веднага Витлеемската звезда, нарисувана от неизвестен зограф под формата на пресечен диск със ^зъбци^. Същински космически лъч на ракета излиза от звездата и се съединява с Младенеца.
Виж и ^Преображение^ и този невероятен ужас в очите на хората, които стоят под ^космическия кораб^ с Христос.
А това е ^Възкресение^. Космическият кораб е готов да полети. В центъра е Христос и едната му ръка сякаш управлява ^ракетата^.
В църковния историко-археологически музей към Светия Синод има още едно ^Възкресение^ от XVI век. Там пък се виждат изумителни подробности на ^космически кораб^ с Месията. Пак там е изложена и фреската ^Грешници в ада^, на която ясно личи... космонавт.
Скафандърът и шлемът са почти същите, каквито би ги изобразил днешен художник.

- Кога според теб пришълци от други планети са кацали на днешната българска земя?
- Извънземни същества от съзвездието Плеяди са на Балканите още от времето на Атлантида, тоест преди Потопа, а техни потомци са маите и дошлите през Хималаите и азиатските степи прабългари.
- Къде в България има следи от посещения на извънземни?
- Има ги на много места из страната, но аз специално съм изучавал пещерата Магурата край видинското село Рабиша. В нея има над 700 рисунки на ловци, танцуващи жени, животни, слънца и звезди. В една от нишите до Слънчевата зала се виждат странни същества, доста по-големи от останалите, с крушовидна форма, със силно издължени ръце, дълги шии и ромбоидни глави. А над тях - кълбовидно тяло, наподобяващо ^летяща чиния^. Като се има предвид, че първобитните хора са рисували реално съществуващи, а не някакви измислени неща, твърде вероятно е те да са изобразили срещите си с пришълци от Космоса.
- Кое е най-важното послание, което са ти продиктували досега твоите учители от Плеяди?
- Няма тяхно послание, което да не е важно. Но докато някои се отнасят до по-далечно бъдеще, има едно, което пряко ни засяга, защото ще се случи още в близките години. Тогава ще можем да се уверим, че загадъчната планета Нибиру, за която се говори в много шумерски текстове, не е измислица на древните автори, а тя наистина съществува. Ще се потвърди казаното там, че шумерите са се срещали с пришълци от тази планета, която, поради разтеглената си орбита, попада в пределите на Слънчевата система веднъж на всеки 3600 години.
Вече е дошло времето тя да се появи за пореден път и да даде отговор на много въпроси за развитието на човечеството, за историята на Слънчевата система и за намесата на извънземни в еволюцията на нашата планета.
- Кой ти каза това?
- Нали ти казах, поддържам контакти с моите извънземни учители.
- Защото съм чел за Нибиру в една книга на американеца Захари Ситчин, ^Хроника на Земята^ се казва. Да не би оттам да си почерпил тази информация?
- Не, аз не знаех за съществуването на такава книга. Прочетох я едва наскоро и имам чувството, че той я е написал буквално под диктовката на същите учители. Почти всичко, което те ми казаха, го срещнах и там.
- Ситчин е световноизвестен специалист по древни езици и е изследвал в продължение на 30 години над 100 хиляди текстове и астрономически таблици от Шумер, Вавилон и Древен Египет, така че едва ли е получил знанията си свише. От това, което твърдиш, излиза, че на теб не ти е бил необходим такъв колосален труд в продължение на толкова много години, за да стигнеш до същите заключения, така ли да го разбирам?
- Ами така излиза. Учените понякога също получават внушения свише.
Работят като побъркани с години, без да разгадаят даден проблем, и в един момент може да ги озарят невероятни хрумвания и идеи, които ги повеждат в съвсем друга посока, за да стигнат до сензационни разкрития и заключения. Казвам ти честно, изумих се, че това, което американецът пише за Нибиру, и онова, което ми беше казано от моите учители, е почти същото.
- Добре, какво точно ти разказаха те?
- Разказаха ми как пришълци от Нибиру дошли на Земята със своите ^черни птици^.
- Какви са били тези птици?
- Това всъщност са били космически кораби, приличащи на огнени колесници. Когато се появявали в небето, изпускали мълнии и издавали такъв невероятен шум, че земните жители изпитвали ужас от тях. Шумерите ги наричали МУ. Те можели да летят до много други планети и понякога взимали със себе си избрани от тях смъртни хора.
- Какво са представлявали пришълците от Нибиру?
- Те са били много високи на ръст, с шлемове на главите и обгърнати със светлина. Затова в очите на хората те станали богове. Именно тези богочовеци научили шумерите как да възстановят пометените от Великия потоп градове, как и къде да строят съоръжения от огромни каменни блокове, от които излитали техните кораби.
4400 г. пр. Хр. шумерите са знаели, че Слънчевата система се състои от 11 планети.
И още една - Нибиру, която се появява между Марс и Юпитер на всеки 3600 години.
- Ти говориш за 4400 г. пр. Хр., с какво тогава да си обясним, че хилядолетия след шумерите гръцките и римските философи смятат, че Земята е плоска и че на небето има само седем планети?
- Ами има прекъсване във веригата, което продължава безкрайно много време. Оказва се, че древните гърци и римляни нищо не са знаели за цивилизацията на шумерите и отново са умували над неща, които далеч преди тях са били известни на много по-древните народи.
- Кога за първи път са се появили на Земята пришълците от Космоса?
- Преди 432 000 години. А преди около 100 000 години те започнали да правят корекции в генетичния код на примитивното земно същество, като прибавили част от своя генотип. Така бил получен съвсем нов вид същества, способни на обучение и разумни действия.

Едно интервю на Венелин МИТЕВ