СЪДБИ
Цветето кара мъжете да забравят веднъж завинаги проблеми със секса

85-годишният Георги Пенев прекарва живота си тихо и скромно, без да подозира, че славата ще го погали в залеза на живота му. По професия дядо Георги е инженер-химик и като такъв се пенсионира. Като любител-ботаник, единствен в България започва да издирва и отглежда уникални лечебни растения, които са изчезнали или не са познати в България. По този начин попада на информация за най-силната виагра в света - цветето лофант. Завъжда го и започва да го отглежда в двора си. И става носител на една от най-престижните международни награди за уникални открития.

Дядо Георги, ти получи световен трофей за едно цвете, което бучна в градината си преди време. За какво точно става въпрос?
- Става въпрос за цветето лофант, което всъщност е бъдещата панацея за болния народ и се смята за най-добрата и безопасна виагра. Не беше познато в България, докато не го засадих и отгледах в градината си. Да си призная честно, аз съм любител-ботаник, а пенсионерското ми хоби е отглеждане и разпространение на неизвестни за България досега лечебни и медоносни растения. За лофант не бях чувал нищо, той не е описан в нито един ботанически източник или справочник. Но попаднах на невероятни суперлативи за него в чуждия печат и реших да го открия и отгледам. Също като Тома неверни от Светото писание, погледнах на тези суперлативи с много негативни въпросителни. Но като инженер-химик по професия знам, че когато около даден продукт има такива въпросителни, ще излезе нещо интересно. Имах огромното желание да го намеря това растение и да го отгледам в градината си заедно с другите уникални растения, които съм издирвал, с много пътуване и трудности. Реших да се захвана с този ботанически експеримент, но ми трябваха семена, а такива нямаше откъде да взема. Няма да ви казвам какво ми струваше намирането на няколко семенца с моите 80 и кусур години. Направих си разсад, засадих го и цветето цъфна с приятен анасонов аромат. Пчелите го нападнаха веднага.
Лофант е уникално в природата медоносно цвете с най-дълъг период на цъфтеж, разказва за отглеждането на виаграта дядо Георги
- Принадлежи към семейство устоцветни, стъблото му достига до метър. На втората година от засаждането му се получават по две реколти наведнъж - в края на пролетта и началото на есента, като стъблата се режат на 30-40 см височина. Говорим за полезно лекарствено цвете, за което няма неизлечими болести. Лофант измести от лидерското място китайския женшен, който се отглежда в провинция Манджурия. Десетки популярни в областта на нетрадиционната медицина имена, с публикации в международния печат, потвърждават, че лофант е най-силният стимулатор на имунната система и с най-продължително действие. Лечебното му приложение са изпитаните през вековете Галенови форми: чайове, настройки, отвари, инхалации. И най-важното - употребата на млади листа в храната, в свежо състояние или в заготовка, кара мъжете да забравят веднъж завинаги проблеми с потенцията си.
И, както вече казах, няма болест, която да не се лекува с това растение. Да не говорим за качествата и аромата на меда, който пчелите събират от него.

Тодорка НИКОЛОВА