От есента до сега хлябът бавно вдига цената си, сиренето осезаемо, а сметките за ток, парно и вода не намаляват въпреки топлата зима
<em>&nbsp;&rdquo;Две яйчица ми дай, душко&rdquo;, плахо поглежда в портмонето си възрастна жена. Продавачката не се изненадва, свикнала е пенсионерите да си купуват по 100 грама сирене, кофичка кисело мляко и четвъртинка хляб. Както през Виденовата зима, цените се вдигат с часове. </em><br /> <br /> Поскъпват хранителните продукти, някак въпреки намаленията сметките за ток не намаляват. Цените на бензина, козметиката и почистващите препарати също тръгнаха нагоре. <br /> <u><strong><br /> С нови цени от 1 март осъмнаха и софийските хлебарници </strong></u><br /> <br /> Млекарите също не останаха назад. Кофичка кисело мляко вече струва 90 ст., а грамажът непрекъснато пада. Без много шум се вдигна цената и на сиренето. Краве под 5 лева трудно се намира, а вече се предлага и за 10,90 лв. Доскоро най-скъпото беше 8,80 лв., обясняват търговците. Кашкавалът също е поскъпнал с лев-два на килограм само през последната седмица. <br /> <br /> <u><strong>Скочи дори и най-евтиният млечен продукт &ndash; изварата, и килото вече струва 4 лева </strong></u><br /> <br /> Яйцата пък стават все по-дребни и по-солени. Дори бабите на село продават крехката стока по 25 ст. Със 7-8 на сто поскъпна и пилешкото. <br /> <br /> Зърното, с което храним кокошките, в момента е два пъти по-скъпо, отколкото беше през миналата година. А то е около 65 на сто от себестойността на пилешките продукти. Скъпите фуражи вдигат цената и на пържолите и колбасите. Храната на животните поскъпва, оттам скача цената на килограм живо тегло. А това няма как да не се отрази и на колбасите. <br />