УНИКАЛНО: ОПЕРАЦИИ БЕЗ КАПКА КРЪВ
Рейгън и Тачър били сред хората, ползвали техните услуги

Феноменът на филипинските хилери (лечители, извършващи операции без скалпел) и до момента не е изучен изцяло дори от тях самите. През 2004 година в град Багия се състояла поредната сбирка на Асоциацията на хилерите от Филипините, където се обсъждал един въпрос: Могат ли “лекарите на вярата” да направят така, че съвременният човек да живее 150, а защо не и 200 години?

Първите хилери на Филипините се появили още в езическите времена в северната част на остров Лусон. Испанските колонизатори обаче ги изгорили, защото смятали, че способността да лекуват им е дадена от дявола. И до днес няма реалистично обяснение защо хилерите обитават земите на север от Лусон, но е факт, че тази част от Земята е пропита с енергия, а хората периодично наблюдават появяването на Дева Мария.
ДА ИЗЛЕКУВАШ БОЛНО СЪРЦЕ САМО С РЪЦЕ…
Един от филипинските хилери, Кевин Ернандес, споделя, че те са готови да изпробват следния вариант: “Ако човек го заболи сърцето – казва той, – ние ще започнем да отстраняваме болния участък с ежедневни операции. Както знаете, на нас не ни се налага да правим разрези по тялото. Ще обхващаме по няколко милиметра и впоследствие организмът сам ще започне автоматично да сменя отстранената тъкан със съвършено здрава. По същия начин може да се постъпи с отмиращите мозъчни клетки. Проблем ще представляват белите дробове на пушача, защото там сферата на увреждане е много обширна – продължава Кевин Ернандес. – Затова пък с черния дроб няма да имаме никакви затруднения, ако навреме започнем да отстраняваме болния участък. По този начин процесът на стареене ще започне значително да се забавя”.
“Аз обаче не бих рискувал и не бих се заел с клониране и съживяване на органи, защото те могат да бъдат отхвърлени от организма или да бъдат “изядени” от неговите здрави клетки” – завършва своя разказ Кевин Ернандес.
Според същия хилер, когато кожата на човек леко изгори, “израства” нова – гладка и млада. Той смята, че това, което от столетия правят хилерите на Филипините, сега се опитват да го правят съвременните козметолози, използвайки различни киселини.
РЕЦЕПТА ОТ ВАМПИР
Някои хилери са готови да удължават живота, предлагайки метода на подмладяване, използван още от древните египетски царе. Един от тях царувал сто години, защото вливал в жилите си кръвта на младите роби. За тази цел той използвал устройство от чисто злато. Хилерът Давид Баро казва следното: “С времето кръвта остарява и трябва да се сменя редовно, примерно всяка година.” Той дълго време изучавал хората, на които била прелята чужда кръв, например след катастрофа. Той твърди, че три четвърти от тези хора живели повече от 85 години. Хилерът съвсем сериозно се позовава на легендите за вампирите – същества, пиещи свежа човешка кръв.
КАКВО НИ ПРЕЧИ ДА ЖИВЕЕМ ДЪЛГО
Ако се зачетем в древните книги, в това число и в Библията, ще открием, че преди 50 века хората са живели по 200 години. Например Сара, жената на пророка Авраам, на 65-годишна възраст се смятала в разцвета на своята красота и в нея се влюбил египетски фараон. А пълководецът Олоферн “си загубил ума” по “девойката” Юдит, която била на около 70 години. Тук неизбежно идва въпросът защо в днешно време 70-годишен човек е старец? И съответно, ако процесите се движат с такива темпове, дали след години и 25-годишните ще се смятат за старци. Някои хилери смятат, че за всичко е виновен въздухът – бензиновите пари, тютюнопушенето. Според тях натоварването на всички човешки органи се е увеличило чудовищно. Например мозъкът е длъжен да смила 2500 пъти повече информация, отколкото в библейски времена и затова бързо се износва. Очите гледат 500 пъти повече неща, а да не говорим за ушите. А и хората в древните времена са спели по 12 часа. Хилерите предполагат, че съкращаването на съня е основна причина за това, че жителите на Земята умират много по-рано. Затова сред младите японски мениджъри, които работят по 18 часа на ден, е отчетена много висока смъртност.
ДЕГРАДАЦИЯТА НИ ПРЕЗ ХИЛЯДОЛЕТИЯТА Е СТРАШНА
Старейшината на филипинските хилери, 84-годишният Рино Фиорентино, казва: “Веднага след раждането човек може да заживее в планината, където въздухът е чист. Да прекара живота си сред природата, да не гледа телевизия и да не слуша радио. Да се храни с корени, плодове и риба, да спи половин денонощие. Този съвършено прост и абсурден на пръв поглед метод може да донесе смайващи резултати. Спомнете си отшелниците, живеещи във високите планини, отдадени на молитва. Всички те са столетници”. Други хилери не могат да се съгласят, че нещата ще се оправят само с помощта на чистия въздух. Според тях през хилядолетията човешкият организъм дотолкова е деградирал, че вече е късно да разчита само на правилния начин на живот. Затова с цел увеличаване продължителността на живота просто се налага редовно да се извършват нужните операции. Те ще обновят остарялата структура на тялото. Хилерите дават за пример извършваните от тях операции за подмладяване, при които под силна хипноза на човек му изтриват кожата на лицето и шията с врящо мляко, но така, че да не остане следа от изгаряне.
Затова самите хилери мислят да изпробват подобен метод за подмладяване и на човешките органи.
УБИЙЦИ КАТО ХИТЛЕР НЯМАТ ПРАВО ДА БЪДАТ ДЪЛГОЛЕТНИЦИ
До този момент учените не могат да установят точната възраст на останките на древните хора, които били открити в периода 1988-1994 година в Африка и Великобритания. Не е изключено те да са завършили земния си път на 120-140 години. Гръцкият “баща на историята” Херодот в своите описания на Атлантида споменал, че атлантите живеели дълго. Стогодишен мъж не се смятал за старец, а напротив – за мъж в разцвета на силите си.
Испанските колонизатори, търсещи през ХVII век в Южна Америка загадъчната планинска страна Елдорадо, споменали в своите хроники, че жителите на тази страна живеели много години – по 130-150. Дълголетието на хората от тези земи било обяснявано с настойките, които те си приготвяли от “сините кристали”. Но според хилерите такива убийци като Адолф Хитлер не трябва да живеят по 150 години. Въпреки че той искал да живее хиляда години и с тази цел към SS бил създаден специален медицински отдел. Но през 1943 година, по неизвестни причини, работата му била прекратена.
УМЕНИЯТА НА ЖЕНАТА-ХИЛЕР
Селото Сан Хосе е разположено близо до севернофилипинския град Аламинос, известен с това, че там работят двама хилери – Рикардо Калмио и Невес Гонсалес. Тя е една от малкото жени-хилери. Приема и ученици у дома си, но първият въпрос, който задава, е: “Кога за последно сте били на църква” и веднага след това пита: “А кога за последен път сте били на лекар?”. Невес Гонсалес много се сърди и критикува, когато някой се е отнесъл не толкова сериозно към тези неща: “Вие сте странни хора! - казва тя. – Към Бог и към лекар трябва да се обръщате много често, а не да тичате към знахари като мен. Занемарявате здравето си и след това, когато нещата тръгнат на лошо – търсите хилери. Защо не сте помислили за това по-рано – да пиете билки, да спазвате правилен дневен режим, да не пушите и най-вече – да ходите в църка в неделя? При мен непрекъснато идват хора и казват: Аз не вярвам в Господ, но ти трябва да ме излекуваш, при това колкото по-бързо, толкова по-добре. На което аз отговарям: Интересно, след като ти не вярваш в Бога, тогава как вярваш на мен?”.
Невес Гонсалес е с голям стаж – още на 17-годишна възраст станала хилер. Израснала в много вярващо семейство. И веднъж, още ненавършила седем години, видяла в неделя в църквата жена, която помолила Всевишния да я избави от страшното главоболие. Подчинявайки се на някакъв странен импулс, девойката се приближила до жената и положила ръка на главата й. Болката бързо изчезнала. Оттогава Невес лекувала с докосвания с ръце, а след това вече станала “лекар на вярата”. Започнала да прави типичните за хилерите операции без скалпел.
Хилерката се придвижва с патерици, защото е с парализиран крак. Това станало в същия ден, в който тя открила у себе си дарбата да лекува хората. Травмите и болестите се смятат за отличителен знак на филипинските лечители. Битува поверието, че за умението да лекуват Бог им е взел част от здравето. Затова всички хилери имат някакви проблеми, някои дори са имали и рак. Невес познавала един такъв хилер, лекуващ хора в последен стадий от рак. Той наскоро умрял.
Хилерите не могат да бъдат съвършено здрави хора. По същия начин не могат да бъдат съвсем здрави и тези, които не посвещават достатъчно време на молитвите.
“Ако ти не се молиш всеки ден и не мислиш за Господ – продължава Невес Гонсалес, – дори не можеш да проникнеш в астрала. Мен ме научиха да се моля още на две и половина годинки и аз винаги съм се кръстила, преди да сложа в устата си парче хляб. В крайна сметка чети Библията, не се налага да я научаваш наизуст”.
ВЕЩЕРСКА МАГИЯ ОБРАЗУВА ИЗЛИШНАТА ТЪКАН И Я ПРЕВРЪЩА В РАК
Странната хилерка Невес Гонсалес, въпреки че знае Светото писание наизуст, продължава да го чете всеки ден. Тя много лесно изпада в астрала (в транс). Още след първата прочетена страница подбелва очи. Но пък за местните това не е нещо удивително. Десетки хора на Филипините изпадат в транс на всеки религиозен празник. Смята се, че в такъв момент от устата им излизат свети думи, а на някои започват да кървят дланите и краката – това са раните на Христа, са убедени всички.
Когато в момент на самохипноза Невес се докосва до пациента си, от ръцете й бие силен ток, а болният усеща или студенина, или топлина. Гледайки пациента в лицето с невиждащи подбелени очи, Невес вкарва пръстите си в корема на болния, ловко улавя вътрешната червена ципа и я издърпва навън заедно с разплискана кръв.
“Как мислиш, какво изхвърлям аз от този човек? – казва Невес. - Това е магия, която е навлечена на човека от вещици. Тя, тази магия, вътрешно се проявява във вид на излишна тъкан и вреди на тялото. Често тя се разраства като тумор. Та нали когато бебето се ражда и още няма никакви врагове, при него няма такава ципа. На здравия човек вреди дяволът. Когато човекът се разболее сериозно, става зъл, обиден е на всички, дори може да мисли за отмъщение” - завършва обяснението си Невес.
Въобще хилерите се страхуват много сериозно от вещиците и магьосниците и затова всеки от тях носи амулет, отблъскващ тъмните сили, въпреки че “повелителите на тъмниците” по принцип ги заобикалят.
СЛЕД СЪСТОЯНИЕ НА ТРАНС ХИЛЕР СТАНАЛ… ОПЕРЕН ПЕВЕЦ
Преди да започне лечението, Невес измива ръцете си в кипящо масло, и то сякаш се мие с обикновена вода. “В това няма нищо сложно – обяснява тя. – Важното е да си представиш, че това е обикновена вода. Аз си мисля, че още не съм ги потопила, а те вече са вътре в маслото. Нужно е да се отключи мозъкът, съзнанието. Просто протягаш ръце като към празно пространство, пустош. Аз не чувствам нищо, само слабо боцкане”. Едва ли във врящото масло можеш да усетиш само леко боцкане – маслото се пържи в буквалния смисъл на думата и дори не можеш да доближиш крайчеца на кутрето, без да се изгориш. Невес продължава да разказва: “На това аз се уча всеки ден. За една седмица е трудно човек да свикне. А за да влезеш в астрала (състояние на транс), трябва да работиш върху себе си”.
Другият хилер - Рикардо Калмио, твърди, че не е желателно който и да е да се опитва да влезе в астрала, т.е. да изпадне в транс. “Там се отключват и отварят такива страни от човека, които дремят в неговото съзнание и за които той дори не подозира. Това фактически е много силна самохипноза – казва той. – Аз познавам човек, който много искаше да стане хилер и години наред се опитваше да влезе в астрала. И когато най-накрая успя да постигне това съвършенство, се оказа, че в такова състояние той… умее да пее класическа музика. И той, силно впечатлен от себе си, се отказа от желанието да бъде лекар. Сега пее в операта, а неговите почитатели го затрупват с цветя. Той е много щастлив от това” – завършва разказа си Рикардо.
НЕОБИКНОВЕНИТЕ ЛЕКАРИ ПО ВРЕМЕ НА ОПЕРАЦИЯ…
Виждайки покритото с язви и рани тяло на пациента си върху масата, Рикардо и Невес приели делови вид и започнали да обсъждат от какво е болен този човек. Той се оплаквал от болки в гърба – там се намирала една от язвите. Невес се навежда над неговия гръб и тук се случва препятствие, или може да се нарече неуспех. Става видно, че пръстите на жената-хилер не искат да проникнат в тялото, треперят и се подгъват, а от тях изскачат искри. Момиче-медиум, което помага на “хирурзите” да влязат в транс, се вълнува и много силно започва да чете молитви, но нищо не помага. Докато наблюдаващите си мислят, че няма да се получи нищо, хилерката неочаквано, с бързи движения, се навежда и захапва гърба на пациента, а от кожата му започват да се издуват мехури. Отдръпвайки се от кожата, Невес изплюва от пълната си уста кръв, в която се виждат парчета плът… Повърхността на гърба на пациента обаче е абсолютно чиста. Става ясно, че това е крайна мярка, към която хилерът трябва да прибегне в особено тежки случаи – да изсмуче негативната енергия, както човек изсмуква отровата след ухапване от змия. Дни наред след това хилерът не трябва да прави нищо, само да проведе обред по изчистване на негатива.
Невес отстъпва назад от своя пациент и с вампирски жест изтрива устата си от кръвта му. Болният се чувства много по-добре. А като награда дават на хилерката от по-рано приготвена печена кокошка.
ТЕ МОГАТ ДА ИЗПОВЯДВАТ ВСЯКА ВЯРА
По мнението на хилерите всеки вярващ човек може да стане като тях, независимо каква вяра изповядва. Например на филипинския остров Минданао, населен с мюсюлмани, също има хилер, който прави операциите с ръце в името на Аллах. Той открил дарбата си преди 10 години, когато заздравил сериозна рана на майка си само за час, като притиснал длан към окървавената плът.
На Филипините има и хилер-индус. Неговите методи са свързани с йога – дълбока медитация почти до пълно “отлитане”. Има и хилер-китаец, наблягащ на лечебните билки. Той обаче вземал доста високи суми, за да помогне, и затова лекувал само богаташи.
ОТКАЗВАТ ЛЕЧЕНИЕ САМО НА УБИЙЦИТЕ
В процеса на работата на хилерите се налага да се срещат и с лоши хора, дори с вещици. Вещиците, естествено, не обичат хилерите, но предпочитат да не враждуват с тях. А според хилерския негласен кодекс лечение се отказва само на убийци. Но иначе се налага да помагат на всички хора, дори и на заклетия си враг (ако не е убиец), защото те смятат, че Бог може да им отнеме дарбата на лечителството.
Отново ще се върнем на удивителната Невес, която, след като се е наяла с печената кокошка, подарена й от нейния пациент, разсъждава, че по принцип чудесата в света са много малко. Тя дори смята себе си за много бавен хилер. Звездата на филипинските лечители е Алекс Орбито, който можел да прави до 500 операции само за един час. При него тези способности са близки до автоматични движения. Същият този Орбито няма нищо против да се среща с журналисти (за разлика от много други хилери), за да доказва непрекъснато, че не е шарлатанин. Дори направил операция пред десетки камери от всички страни, а извадената от болния човек плът била дадена за анализ – всичко се оказало истинско…
Невес е на мнение, че човек не може да бъде излекуван бързо от тежка болест. Тя разказва случай на неин пациент, бизнесмен от Русия, който бил парализиран и се движел с инвалидна количка. Той пожелал спешна операция, след което да стане и да тръгне. Тя му отговорила, че това не може да се случи, а той започнал да я нагрубява. Тя се разплакала и му казала: “Щом не ми вярвате, няма да ви взема никакви пари. Живейте в моя дом – ще започнем да се молим усърдно, ще налагаме билки и всеки ден аз ще ви оперирам и ще изтласквам от вас сгъстената натрупана негативна енергия – може пък нещо да се получи. Нужно е време”. “Но тогава той отиде при друг хилер” – завършва разказа си удивителната Невес.
Нека споменем и за различните версии за начините на лекуване от хилери – фактът, че проникват в човешкото тяло само с пръсти, се възприема много различно – от банално, но много ловко шарлатанство, до силно енергийно поле, позволяващо на лечителя да раздвижи клетките под кожата на пациента.

Материалите подготви за печат екип на “ВРАЧКА”