20 март, 11:12

Любовни магии в кухнята

Бързи рецепти, препоръчани от БЛИЦ, дават глътка свободно време на съвременната жена
прочитания: | коментари: 0
Какво да приготвим на бърза ръка

Съвременната жена вечно няма време. Няма кога да готви, няма кога да си обърне внимание, няма кога да прочете нещо интересно. БЛИЦ е помислил и за това, какво е необходимо на всяка от нас, за да си поеме дъх в безкрайния маратон между работата, кухнята и гладния мъж.



Първо,
голям брой отлични рецепти - хем прости, хем вкусни. Това е нещо много практично, тъй като избавя от вечното главоблъскане какво да приготвим днес за обяд и за вечеря.

Второ, невероятно лесни и ефективни диети за всякакви случаи. Това е и полезно - ще имате възможност и желание да се заемете със себе си.

И трето, докато се вари поредната супичка, можете да почетете увлекателни кулинарни истории, които събуждат не само апетита, но и интереса към живота. И така, започваме!

Сметаната е секси

Не е трудно да омагьосате любимия си - достатъчно е да го нагостите с някое специално ястие. За да постигнете взаимност обаче, не е достатъчно да изберете правилно съставките. Важно е сами да повярвате в силата на въздействието на вашата любовна манджа. И така, предлагаме ви рецепта, в която влизат: кокошка - добро настроение, гъби - символ на съвокупляването, сметана - страстност, сирене - сбъдване на желанията, магданоз - успех.

“Сбъднати мечти” под похлупак

За 2 порции:
- кокоше филе - 400-500 г
- консервирани гъби - 300 г
- растително масло - 2 супени лъжици
- лека майонеза - 1 супена лъжица
- сметана - 1 супена лъжица
- настъргано сирене - 3 супени лъжици
- наситнен магданоз - 2 супени лъжици
- подправка за кокошка /”Вегета”/ - 1 чаена лъжичка

Приготовление:
Измиваме филето и го подсушаваме. Нарязваме го на тънки лентички, посипваме го с подправките и го запържваме в масло в дълбок тиган с дебело дъно 10-12 минути до образуване на златиста коричка. Добавяме едро нарязаните гъби, сметаната, майонезата, разбъркваме, отгоре посипваме настърганото сирене, слагаме капака и оставяме на среден огън 3-5 минути. Готовото ястие сипваме в красив съд и украсяваме със зелени подправки.

Време на приготвяне 30 минути


Шедьоври със страстен сос

Маестро Павел Тремо ненапразно прекарвал времето си в кухнята на последния полски крал. Той не само майсторски ублажавал стомасите на придворните знатни особи, но и сложил рога на негово величество, превръщайки този процес в източник на кулинарно вдъхновение. Тогава се появило на бял свят знаменитото полско “страстно цвекло”. Как завършил този роман “сред тенджерите”, ще ви разкажем друг път.

Цвекло ала Тремо

За 4-6 порции:
- варено цвекло - 1 кг
- краве масло - 3 супени лъжици
- брашно - 1 супена лъжица
- кромид - 1 глава
- зеленчуков бульон - половин чаша
- чесън - 1 скилидка
- лимонов сок - 1 чаена лъжичка
- захар, сол, пипер - на вкус

Приготовление:
Настъргваме цвеклото на едро ренде. Отделно приготвяме златиста подправка: разтопяваме в тиган маслото, запържваме до прозрачност лука /2-3 минути/, добавяме брашно и продължаваме да пържим още 2-3 минути. Наливаме бульона, довеждаме до кипене, добавяме настърганото цвекло, счукания чесън, посоляваме със сол и пипер, добавяме малко захар и задушаваме 1-2 минути на слаб огън. Преди сервиране поръсваме с лимонов сок.

Вместо лимонов сок може да използваме половин чаша червено сухо вино, но в този случай преди сервиране цвеклото трябва да се задушава още десет минути.

Време на приготвяне 20 минути



Руска “Бавачка”


За 6-8 порции:
- говеждо филе - 1 кг
- варено телешко - 0,5 кг
- елдена каша - 200 г
- яйца - 3
- кромид - 2 глави
- краве масло - 1-2 супени лъжици
- месен бульон - 1,5 чащи
- корен магданоз - 1
- сол и пипер на вкус

Приготовление:
Приготвя се фарш /плънка/ от вареното телешко, нарязания на ситно лук и кашата, посолява се. Говеждото се измива, подсушава се и се нарязва на дълги пластове. Пластовете се начукват до дебелина 2 мм /желателно е през полиетилен/. Начуканите парчета месо се постилат на дъска така, че краищата на единия пласт да покриват другия. Разбитите яйца се разпределят върху месото. Слага се фаршът и се полива с разтопеното масло. Говеждото филе с фарша се навива на тръбичка, увързва се с конци, слага се в тенджера с бульон, добавят се коренът магданоз, сол и пипер и се задушава най-малко едни час. Сервира се в овален съд, като конците се свалят предварително, и се нарязва на кръгчета. По желание може да се посипе със счукан чесън и зелена подправка.
Време на приготвяне 1,5 часа
 
Добави в Facebook



0 коментара

Напиши коментар