Бързи рецепти, препоръчани от БЛИЦ, дават глътка свободно време на съвременната жена
Какво да приготвим на бърза ръка

Съвременната жена вечно няма време. Няма кога да готви, няма кога да си обърне внимание, няма кога да прочете нещо интересно. БЛИЦ е помислил и за това, какво е необходимо на всяка от нас, за да си поеме дъх в безкрайния маратон между работата, кухнята и гладния мъж.



Първо,
голям брой отлични рецепти - хем прости, хем вкусни. Това е нещо много практично, тъй като избавя от вечното главоблъскане какво да приготвим днес за обяд и за вечеря.

Второ, невероятно лесни и ефективни диети за всякакви случаи. Това е и полезно - ще имате възможност и желание да се заемете със себе си.

И трето, докато се вари поредната супичка, можете да почетете увлекателни кулинарни истории, които събуждат не само апетита, но и интереса към живота. И така, започваме!

Сметаната е секси

Не е трудно да омагьосате любимия си - достатъчно е да го нагостите с някое специално ястие. За да постигнете взаимност обаче, не е достатъчно да изберете правилно съставките. Важно е сами да повярвате в силата на въздействието на вашата любовна манджа. И така, предлагаме ви рецепта, в която влизат: кокошка - добро настроение, гъби - символ на съвокупляването, сметана - страстност, сирене - сбъдване на желанията, магданоз - успех.

“Сбъднати мечти” под похлупак

За 2 порции:
- кокоше филе - 400-500 г
- консервирани гъби - 300 г
- растително масло - 2 супени лъжици
- лека майонеза - 1 супена лъжица
- сметана - 1 супена лъжица
- настъргано сирене - 3 супени лъжици
- наситнен магданоз - 2 супени лъжици
- подправка за кокошка /”Вегета”/ - 1 чаена лъжичка

Приготовление:
Измиваме филето и го подсушаваме. Нарязваме го на тънки лентички, посипваме го с подправките и го запържваме в масло в дълбок тиган с дебело дъно 10-12 минути до образуване на златиста коричка. Добавяме едро нарязаните гъби, сметаната, майонезата, разбъркваме, отгоре посипваме настърганото сирене, слагаме капака и оставяме на среден огън 3-5 минути. Готовото ястие сипваме в красив съд и украсяваме със зелени подправки.

Време на приготвяне 30 минути


Шедьоври със страстен сос

Маестро Павел Тремо ненапразно прекарвал времето си в кухнята на последния полски крал. Той не само майсторски ублажавал стомасите на придворните знатни особи, но и сложил рога на негово величество, превръщайки този процес в източник на кулинарно вдъхновение. Тогава се появило на бял свят знаменитото полско “страстно цвекло”. Как завършил този роман “сред тенджерите”, ще ви разкажем друг път.

Цвекло ала Тремо

За 4-6 порции:
- варено цвекло - 1 кг
- краве масло - 3 супени лъжици
- брашно - 1 супена лъжица
- кромид - 1 глава
- зеленчуков бульон - половин чаша
- чесън - 1 скилидка
- лимонов сок - 1 чаена лъжичка
- захар, сол, пипер - на вкус

Приготовление:
Настъргваме цвеклото на едро ренде. Отделно приготвяме златиста подправка: разтопяваме в тиган маслото, запържваме до прозрачност лука /2-3 минути/, добавяме брашно и продължаваме да пържим още 2-3 минути. Наливаме бульона, довеждаме до кипене, добавяме настърганото цвекло, счукания чесън, посоляваме със сол и пипер, добавяме малко захар и задушаваме 1-2 минути на слаб огън. Преди сервиране поръсваме с лимонов сок.

Вместо лимонов сок може да използваме половин чаша червено сухо вино, но в този случай преди сервиране цвеклото трябва да се задушава още десет минути.

Време на приготвяне 20 минути



Руска “Бавачка”


За 6-8 порции:
- говеждо филе - 1 кг
- варено телешко - 0,5 кг
- елдена каша - 200 г
- яйца - 3
- кромид - 2 глави
- краве масло - 1-2 супени лъжици
- месен бульон - 1,5 чащи
- корен магданоз - 1
- сол и пипер на вкус

Приготовление:
Приготвя се фарш /плънка/ от вареното телешко, нарязания на ситно лук и кашата, посолява се. Говеждото се измива, подсушава се и се нарязва на дълги пластове. Пластовете се начукват до дебелина 2 мм /желателно е през полиетилен/. Начуканите парчета месо се постилат на дъска така, че краищата на единия пласт да покриват другия. Разбитите яйца се разпределят върху месото. Слага се фаршът и се полива с разтопеното масло. Говеждото филе с фарша се навива на тръбичка, увързва се с конци, слага се в тенджера с бульон, добавят се коренът магданоз, сол и пипер и се задушава най-малко едни час. Сервира се в овален съд, като конците се свалят предварително, и се нарязва на кръгчета. По желание може да се посипе със счукан чесън и зелена подправка.
Време на приготвяне 1,5 часа