ЛЕЧИТЕЛЯТ
С древни източни техники родопчанин цери в движение мало и голямо

Кой е той
44-годишният шофьор на такси Валери Димитров от десетилетие шашка хората с нетрадиционните си методи на лечение. Привърженик е на древните източни техники сайонджи-масаж, акупресура, рейки. Приготвя си и мехлем в домашни условия, който вероятно ще се превърне в панацея за доста болежки. Биоенерготерапевтът лекува с точков масаж и специална музика ишиас, радикулит, плексит, мигрени, дискови хернии, дископатии, бронхиална астма. Главните “сензори” обаче на родопския хекимин са вълшебните му ръце, които от раз нацелват болното място. За връзка с него търсете телефона му по-долу на страницата. От 2 месеца Валери върти волана из софийските улици. Цери на място, в самото такси.

Секнала се в кръста покрай голямото пролетно чистене лекарка-пенсионерка веднъж му звъни спешно да я откара до болницата.
Така и не стигат дотам. Само с една манипулация превитата на две докторка излязла от колата, изправена като бастун.
“Обажда ми се един път късно вечерта колега. Пренасял, завалията, холна гарнитура на комшии. Направил рязко няколко движения и белята станала.
ТЯЛОТО МУ КАТО ПРАВОЪГЪЛЕН ТРИЪГЪЛНИК
А трябва да е на работа след полунощ. Ама нали шофьорите сме като ято, зарязах всичко.
Ако някой ни беше наблюдавал отстрани, голям сеир щеше да падне.
Кой знае какво ли щеше да си помисли. Скрихме се в една тъмна уличка.
Той се изтегнал в таксито на задната седалка в необичайна поза, като за по-голям ефект трябваше да е по корем, но къде толкоз място. Започнах с масаж от ушите, стигнах до краката, където последната точка е в ходилата.
Не успях да третирам всички невралгични места, както би трябвало. По-важното е, че спасихме положението”, кефи се знахарят.
Докато работи в Кърджали, до услугите му често прибягвали и консервативни мюсюлманки.
А при тях, както е известно, абсурд е някой чужд мъж да ги докосне, пък било то и покрай лечебен масаж. Но когато си на зор, предразсъдъците остават на заден план.
Известният чешит бат Петьо един ден яко се повредил. Дали се ПРЕСТАРАЛ В БРАЧНОТО ЛОЖЕ, или пък на лозето, остава пълна загадка. 37 дни човечецът гледал повече земята, отколкото небето. Оплакали го всички комшии, тъй като не му помогнали нито доктори, нито чакръкчии, нито светена вода.
Примирил се с участта си, докато Валери не го зърнал от колата. “Направих му само един масаж, ей така, в движението, между другото, понеже имах спешни курсове.
Пипнах 4-5 точки, а за по-голям ефект би трябвало да докосна двайсетина. Разделихме се по живо, по здраво. На другия ден пак ми се отваря път към квартала. Гледам бат Петьо напърчен като селски бик. “Как си, бре байно?!”, питам го. Ами, както ме виждаш. Още ме наболява, но снощи “сверих” часовника си с този на булката.
Разминаваме се само с няколко минути, а то преди какво беше? Аз по английско, а жената по истанбулско време”, изкодошил се чешитът.
С още няколко сеанса курдисах до секунди сахатите и на двамата. Мир да има!”, доволен е от поредния си екшън сеанс родопчанинът.
Веднъж Валери карал клиент до складовете на “Търговия на едро”. В полезрението му попаднал превит на две млад мъж, който се тътрил едва-едва към рибената борса. Броял си крачките СЯКАШ КЪМ ГРОБА СЕ Е ЗАПЪТИЛ.
“Двайсетина минути си “поиграх” с него в самия склад. Опнах го на един тезгях като стока за разфасоване.
Неудобно, пък и студено, но искаш ли да помогнеш, място за претенции няма. Усетих как се поотпусна в ръцете ми, събра душа в тяло, разказва Вальо за поредното си изцерение при “полеви условия”.
След час-два пак шаря с таксито натам. Гледам закъсалият смело разтоварва цял ТИР. Това е хубавото в занаята ми – виждаш веднага ефекта от него”, радва се изцерителят с вълшебни ръце.

Георги АНДОНОВ