Ние използваме "бисквитки", за да улесним вашето сърфиране, и да ви покажем реклами, които може да ви заинтересуват. Научете повече.
Приемам
17 май, 04:48

ТАЙ ДИГС ЗАПОЧНАЛ КАРИЕРАТА СИ КАТО ПЕВЕЦ ВЪВ ВАРИЕТЕ

ПОДРЕДЕН ЖИВОТ
прочитания: 587 | коментари: 0
Актьорът има и доста театрални участия

Тай Дигс е познат на българските зрители най-вече с ролята на на красивия адвокат, който се грижи за осиротялата си племенница в сериала на Fox Life - Кевин Хил.
Освен в този сериал, Тай има още доста участия в нашумели сериали, като "Али Макбийл", "Западното крило" и "Пътеводна светлина".
Тъмнокожият актьор е роден на 02.01.1972 г. в Ню Джърси и е най-голямото от петте деца в семейството. Баща му починал, когато Тай бил съвсем малък.
Момчето трябвало да помага в отглеждането на сестричките и братчетата си. "Сменях им пелените и ги учех да играят футбол", спомня си днес актьорът. След завършване на гимназия Дигс се записал да учи театрално изкуство в университета в Сиракуза. По време на следването си за кратко бил вокалист на група Zoo Trip, а след дипломирането си се появил в няколко постановки на Бродуей.
През 1994 г. актьорът прекарал осем месеца в чужбина и дори пял в Карибската вариететна програма на токийския Дисниленд.
"Малко се смущавам да говоря за този период от живота си - признава Тай. - Но тогава се забавлявах страхотно." След завръщането си в САЩ актьорът отново започнал да се явява на кастинги за участие в театрални постановки.
Звездният му миг настъпил през 1996 г., когато го избрали за ролята на хазяина в бродуейската постановка "Наемът". Тя пожънала невероятен успех и била отличена с най-престижната американска театрална награда "Тони".
Спектакълът донесъл щастие на Тай и в личния живот. На репетициите той се запознал с певицата и актриса Айдина Менцел, която играла ролята на Морийн. Въпреки че персонажите им в постановката се ненавиждали, двамата веднага се харесали и скоро станали гаджета.
Паралелно с участието си в "Наемът" Тай се появил и в сериалите "Ню Йорк под прикритие", "Закон и ред", "101 далматинци" и "Пътеводна светлина".
През 1998 г. дебютирал и в киното с ролята на ямайския донжуан Уинстън Шекспир във филмовата адаптация по романа на Тери Макмилан “How Stella Got Her Groove Back”. Това превъплъщение му спечелило похвали от страна на критиците, както и възхищението на дамите по света.
В периода 1999-2000 г. Тай се снимал във филмите "Давай", "Гората", "Шаферът", "Пътят на куршума" и "Къща на хълма", а през 2001 г. се появил в 9 епизода на тв поредицата "Али Макбийл", в която играл ролята на адвоката прелъстител Джаксън Дюпер.
Покъсно споделил, че участието му в сериала било негова сбъдната мечта, тъй като много го харесвал.
В началото на януари 2003 година Тай и любимата му Айдина се оженили на пищна церемония в луксозния курорт Round Hill в Ямайка. Малко след сватбата актьорът започнал да се снима в мюзикъла "Чикаго", редом до Катрин Зита-Джоунс и Рене Зелуегър, а после участвал и във филмите "Кафява захар", "Просто целувка" и "Първи чно". В момента актьорът се готви за снимките на третия сезон на тв поредицата "Кевин Хил", в която играе от пролетта на 2004 г.
Междувременно се изявява в бродуейския спектакъл "Разказ за войника" и води преговори за участие в сериала Day Break. "Кариерата ми се развива отлично, а в личен план нещата при мен са повече от страхотни - хвали се актьорът. - Животът ми се подреди толкова добре, че дори не знам какво още да си пожелая".
Добави в Facebook