ИМАМЕ СИ И МАСОНКИ
Неотдавна в Пловдив заседаваха първите български жени в масонството. На тържествена церемония дамите бяха повишени от чираци в калфи (другари). Цялата дандания беше изпълнена доста помпозно и до най-малката подробност изпипана според изискванията на Великата женска ложа във Франция. Сред високопоставените гости бяха Лора Кай, отговорник за контактите в масонството във Федералния съвет, и Франсоаз Пемзек, координатор на проекта, с който България трябва да бъде вкарана във франкомасонството.

^Първа и основна задача е да бъдем солидарни с французите. След това ще обсъдим най-важните проблеми в обществото^, обясни Кунка Дамянова, която е член на бъдещата масонска ложа в България.
Основната цел, която са поставили пред себе си пратениците на масонската ложа, е да предадат на българките ценностите на Великата женска ложа във Франция. Даже имат и по-амбициозна програма. В бъдеще смятат да привлекат членове от страните в Източна Европа и Балканите. ^Очакваме социалната справедливост и премахването на догмите да помогне на жените и тук. Това ще бъде постигнато с лични контакти с дами, които са в центъра на ложата^, поясниха френските масонки.