Няма човек, който поне веднъж да не се е убедил в чудесата на природата.
<span style="color: #800000"><u><b>Как да избегнем мозъчния удар</b></u></span><br /> <br /> Инсултът на главния мозък е коварно заболяване. Настъпва мигновено, а последствията са частична пареза, нарушен говор, объркано съзнание, главоболие. Преживелите всичко това знаят колко време, сили и кураж са необходими за връщането към нормален живот. <br /> <br /> За профилактика на коварната болест трябва да се яде чесън и по един път на ден да се приемат по 1-2 ч.л. цветен прашец (до 5-10 дни).<br /> <br /> Добре е болният да взима по 3 пъти на ден по 1 ч.л. настойка от преградки на орехи. Преградките от 3 кг орехи се заливат с 1 литър водка (ракия) и се оставят да киснат 14 дни. Курсът на лечение се провежда два пъти годишно и всеки от тях продължава докато се изпие цялото приготвено количество от настойката. Тази народна рецепта намалява риска от инсулт.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><span style=""><i><b>Инсултът винаги изпраща предварителни сигнали, </b></i></span></u></span><br /> <br /> но понякога не им обръщаме внимание. И това не е правилно, тъй като взетите навреме мерки може да ни спасят живота. Запекът, задържането на урина, шум и тежест в главата, нощни кошмари и лош сън, хъркане, болки в мускулите, изтръпване на крайниците, пукане при въртене на главата, червени жилки по роговицата на очите и др. Търсете решение в лечение на високото кръвно налягане и наднорменото тегло.<br /> <br /> Билколечението помага много, но заедно с него се прилагат задължително предписаните от лекарите медикаменти, физиопроцедури, масаж.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Чай срещу инсулт</b></u></span><br /> <br /> Смесват се добре по 60 г бял смил, корени от голям репей, цвят от бял равнец и невен, по 30 г листа от боровинка, майчин лист (сена), листа от бреза, семе от моркови по 50 г, плод шипка и корени елеутерокок.<br /> <br /> Две супени лъжици от сместа се заливат с 600 мл вряла вода вечерта. Оставя се да кисне през нощта. Стои в хладилника. Капват се по 2 капки в ушите и носа, а по 6 капки - върху езика, сутрин и вечер на гладно.<br /> <br /> С два литра бяло вино се заливат 200 г от изсушена агримония (камшик), кисне 14 дни, като се разклаща често. Пие се по 1 с.л. преди ядене по три пъти на ден в продължение на 6 месеца. <br /> <br /> В 1 ч.ч. топла вода или мляко се слага 1 к.л. сяра от аптеката и се разбърква добре. Пие се по 3 пъти на ден 10 минути преди ядене.<br /> <br /> Сутрин на гладно, в продължение на целия курс на лечение се пият по 3 с.л. настойка от добре измити картофени обелки - 2 с.л. картофени обелки се заливат вечер с 1 ч.ч. вряла вода. Киснат една нощ. Пие се само сутрин на гладно.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>И още: </b></u></span><br /> <br /> - При парализа на крайниците: В 500 мл ракия (водка) се слагат по две пакетчета смлян черен пипер и лимонтузу. Болното място се маже с тази смес, като преди това се разклаща добре.<br /> <br /> - Пълни се шише с лайка и се залива със зехтин (олио). Кисне 14 дни и се използва за разтривки. <br /> <br /> - Смесете по 2 с.л. лайка и пача трева и ги залейте с един литър горещо прясно мляко. Оставете да престои два часа. Трябва да изпиете цялото количество на малки глътки в продължение на един ден - чисти бъбреците, простатата и спомага отделянето на урина. Прави се два пъти в седмицата.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Газта топи рака и диабета</b></u></span><br /> <br /> В продължение на един месец се взимат по 15 капки дестилирана газ на гладно върху бучка захар. След това се взима веднъж седмично - най-много един месец.<br /> <br /> Ако организмът не реагира с гадене и повръщане, може да се взима по 1 ч.л. Първо се слагат по 2 капки газ в преварена вода. Приема се по три пъти на ден след ядене, най-много един месец, тъй като не всеки организъм може да приема по 1 ч.л. газ.<br /> <br /> При рак с метастази, миома, детски паралич, рак на простатата, левкемия, рак на гърдата, бъбреците и дебелото черво се пие сутрин и вечер по 1 ч.л. дестилирана газ, най-много до 2 месеца.<br /> <span style="color: #800000"><u><i><br /> </i><span><b>Приготвяне на дестилирана газ</b></span></u></span><br /> <br /> В бутилката се слага фунийка с филтърна хартия, тензух и отгоре - медицински въглен. <br /> <br /> Обикновената газ се прецежда по описания начин и се получава дестилирана. Може да се купи дестилирана газ готова и от аптеката.<br /> <br /> Отрязват се 3 см заедно с коренчетата 25 стръка праз лук. Заливат се с 2 литра сухо бяло вино. <br /> <br /> Кисне 20 дни и се прецежда. Пие се по 3 пъти на ден преди ядене по 1 винена чаша. Прави се почивка от 15 дни и лечението се повтаря отново. Да се следи кръвната захар.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Билки против инсулт и инфаркт</b></u></span><br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><span style=""><i><b>Чай от червен кантарион</b></i></span></u></span><span style="color: #800000"><i><b><br /> </b></i></span><br /> Червеният кантарион стимулира изработването на инсулин в организма. Чаят е противопоказан при язва на стомаха и червата. В този случай помага следната рецепта:<br /> <br /> Смесете по 50 г анасон, копър, маточина, лайка, мента, жълт кантарион и валериана. Две супени лъжици от сместа се заливат с 1 л вряла вода. Оставя се да кисне два часа и се пие през целия ден вместо вода.<br /> <br /> С две лъжици бяло вино се заливат по 60 г лютива мента, червен кантарион и нарязаните с корите 2 лимона. Кисне 10 дни, като се разклаща често. Пие се по 50 мл по 3 пъти на ден. Укрепва организма, стимулира храносмилането и успокоява жлъчния мехур. <br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><span style=""><i><b>Чаят от червен кантарион не се подслажда с мед.</b></i></span></u></span><br /> <br /> Приемането на ниски дози аспирин предпазва от образуването на съсиреци хора, които са застрашени от инсулт. Да се внимава с аспирина при язва.<br /> <br /> По 200 г корени от шипка и клонки от хвойна се заливат вечерта с 3 л студена вода. Кисне една нощ. <br /> <br /> На сутринта се слага да ври, докато кипне. Използва се за правене на бани. Количеството е достатъчно за приемането на 4 бани. Правят се четири процедури.<br /> <br /> Една супена лъжица стрък от червен кантарион се залива с 600 мл вряла вода. Кисне 10 часа. Пие се 4 пъти на ден по 150 мл преди ядене в продължение на 14 дни.<br /> <br /> Следващите 21 дни се пие чай от елхови иглички. Пет супени лъжици се заливат с 600 мл вряла вода. Кисне 8 часа и се пие след това по 150 мл преди ядене, 4 пъти на ден. Настойките се пият в тази последователност, като се прави почивка между отделните курсове на лечение 7 дни. Пие се до 12 месеца.<br /> <span style="color: #800000"><u><b><br /> При висок холестерол и при инсулт</b></u></span><br /> <br /> В 2 л червено вино се слагат 100 г смес от 2 с.л. плодове от глог, 3 с.л. дяволска уста (коприва), 8 с.л. лайка и по 10 с.л. риган, мента, пемен. Червеното вино трябва да е каберне. Сместа се поставя да ври на слаб огън на водна баня около 30 минути. Кисне 2 часа и се пие по 1 с.л., по 3 пъти на ден преди ядене.<br /> <span style="color: #800000"><u><b><br /> Чай от жълта комунига - 100 г </b></u></span><br /> <br /> Една чаена лъжица от билката се залива с 250 мл кипнала хладка вода. Кисне 4 часа и се пие 3 пъти на ден на гладно по 1 с.л.<br /> <span style="color: #800000"><u><b><br /> Чай от маточина</b></u></span><br /> <br /> 2 с.л. от билката се заливат с 1 л вряла вода. Кисне 2 часа. Пие се за един ден на малки глътки.<br /> <br /> <span style="color: #800000"><u><b>Еликсир за сърдечно болни и хипертоници<br /> </b></u></span><br /> С 1 литър хладка вода се заливат 200 г добре измити, смлени пресни корени от черница. Киснат един час, след това се поставят на котлона да врят 15 минути на бавен огън. Оставят се отново да престоят още един час. Пие се по 150 мл по 3 пъти на ден. Чаят е за 20 дни. Трябва да се съхранява на тъмно и хладно място. <br /> <br /> По същия начин се приготвя и чай от кората на черница или от пъпки и листа на черница. Помага и при диабет.<br /> <br /> Чаят от корените и кората на черница помага при миокардиотрофия и порок на сърцето, от плодовете - при задух, корените - при хипертония и сърдечносъдови заболявания.