Дъщеря му заплашва да се откаже публично от него
“Смятах, че баща ми има морал и не съм очаквала така открито да вкара в политиката любовницата си Албена Йорданова. Не мога да повярвам как без капка срам сега и двамата ще попаднат във властта”, споделя със сълзи на очи 19-годишната Мариела, дъщерята на депутата Лъчезар Иванов, шеф на ГЕРБ-София. Наскоро тя публично го обвини в побой над нея и майка й и изпрати писмо до американския посланик. Нещо повече, тя заяви, че ще се откаже от името му.


Въпросната Албена, която е организационен секретар на ГЕРБ – жени в София, е номинирана за листата на ГЕРБ от 23-ти многомандатен избирателен район “Младост” заедно с лидера на ГЕРБ Цветан Цветанов и самия Лъчезар Иванов. Същата тази дама работи като счетоводител на футболен клуб ЦСКА и на почистваща фирма “Титан”. Тя обаче не открива конфликт на интереси в това, че освен като организационен секретар на ГЕРБ-жени, работи и към фирма, спечелила конкурс за почистване в София, където мнозинство има нейната партия. “Фирма “Титан” чисти не само в София, но и на много други места. Фирмата няма нищо общо с ГЕРБ, нито с това, че аз членувам там”, твърди Йорданова.

С дълга руса коса и с големи гърди,

тя е смятана за една от красавиците на ГЕРБ. Нейни съпартийци я хвалят, че е винаги елегантно облечена в маркови дрехи. Да не говорим, че е по-млада от досегашната съпруга на Лъчезар Иванов – Диана Долапчиева, която го ругае наляво и надясно в медиите и явно е решена да съсипе политическата му кариера, заради това, че е пренебрегната и унизена.
Фактически драмата в семейството не е от вчера. Още през миналото лято народният избраник поискал развод от съпругата си и подал молба, в която ясно формулира решението си – иска да започне нов живот, в ново жилище, с нов човек и нови вещи. Няколко месеца по-късно се изнася от семейното гнездо, без да даде каквито и да било обяснения нито на жена си, нито на децата си. А когато те го помолили да не се развежда, той отсякъл: “Не, решението ми е окончателно и няма смисъл да го увъртаме повече!”

Едва тогава Диана и децата разбират, че той има извънбрачна връзка.

Близки на депутата твърдят, че той и Албена живеят заедно, макар че той официално се води на квартира, а тя е собственото си жилище.
Макар че вече са разделени и би трябвало спокойно да уредят развода си, Лъчо и Диана продължават, и то все по-настървено, да сипят обиди един към друг в интервюта по вестниците. “Той може да ме обвинява, че всичко е женска злоба заради другата жена, но не ме интересува, а и все пак

едва ли някой обича любовницата на съпруга си”,

обяснява Диана.
“Ако баща ми не се извини официално за всичките си постъпки през последните месеци, аз

ще се откажа публично от него,

не желая да имам такъв баща и затова не искам да нося неговото име и фамилия”, категорична е дъщерята Мариела. Тя е студентка първи курс в Нов български университет, специалност “Политически науки”. Записала е да учи това заради баща си.
Коментирайки скандала с депутата Лъчезар Иванов, в. “168 часа” отбелязва, че

стартът на предизборната кампания започна с куп любовни драми в ГЕРБ.

Най-напред се появиха слухове, че Бойко Борисов се е разделил с приятелката си Цветелина Бориславова. Столичният кмет обаче опроверга информацията. После пък плъзна клюката, че лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов чака незаконно дете. Сетне тръгна слухът за Лъчезар Иванов...
Що се отнася до шуробаджанащината, у нас отдавна роднини делят министерски кресла и други престижни постове. Класически пример са Гергана Грънчарова - Паси, която безспорно

дължи шеметната си кариера на съпруга си Соломон Паси,

и сестра й близначка Михаела Грънчарова, която заема висша мениджърска позиция в БТК груп.
Сестрите Илияна Йотова и Румяна Тодорова нямат високопоставени съпрузи, но и двете имат много успешни кариери. Тодорова е шеф на Здравната каса, а Йотова е депутат в Страсбург.
Съпругата на несменяемия депутат от ДПС Лютви Местан – Ширин, оглавява Държавната агенция за закрила на детето.
Ирена Кръстева, която напоследък купува медия след медия, има син Дилян Пеевски, който е зам.-министър на държавната политика при бедствия и аварии.
Братът на финансовия министър Пламен Орешарски – Милети Орешарски, който е минен инженер по образование, беше извикан от провинцията преди 3 години, за да бъде назначен за шеф на Централния софийски затвор.
Списъкът е доста дълъг...