Заради това са го изключили навремето от гимназията.
Астролог №1 на България е роден на 22 май 1958 г. в София. Син е на известния специалист по “уши, нос, гърло” проф. Христо Апостолов, изследвал Ванга по нареждане на ЦК заедно с други български учени. Въпреки че като дете е прекарал детски паралич, отбива военната си служба в Първа школническа мотострелкова рота /или “шпионската”, както я наричаха сред народа/. По думите му обаче никога не е бил агент на ДС. След като завършва немска филология в Софийския университет, известно време си изкарва прехраната с преводи и спечелва стипендия за Хумболдовия университет в Берлин. Когато се завръща в България, става асистент в Медицинска академия, после редактор в немската редакция на БНР. Паралелно с това редовно го наемат за преводач при строежа на най-големите наши обекти в чужбина.

10 ноември го заварва шеф на рекламата на БАН. Малко преди това пък по лична препоръка на бившия шеф на ВНС - покойния академик Николай Тодоров, е командирован да се шлифова в маркетинга в лондонското издателство “Пергамон прес”, собственост на скандалния бизнесмен Робърт Максуел, издал навремето събраните съчинения на Тодор Живков. Апостол Апостолов е автор на половин дузина бестселъри за магията, астрологията, скандалите в Скотланд Ярд и Холивуд, които го превърнаха в доайен на родните астролози. От известно време обаче човекът, който предсказа краха на кабинета Виденов и лошата политическа карма на Симеон Сакскобургготски, е впрегнал енциклопедичните си познания в диетологията и правенето на бързи пари по Интернет. Въпреки това не отказва коментари по най-злободневните теми, които “улучват право в десетката” за разлика от зализаното каканижене на медийните “звездобройци”.

......................
- Г-н Апостолов, след последния случай – зловещото предсказание на “астролога” Емил Лещански, че трус ще разруши до основи Хасково и Кърджали, как се чувствате като негов “колега”? Не смятате ли, че апокалиптичната му “прогноза” срина авторитета на цялата ви гилдия?

- Под моето достойнство е да коментирам действията на комедийни фигури с основно образование.
Хора като въпросния „астролог” не са ми на интелекта, на образованието, на общественото положение. Те, казано другояче, нямат нито моя формат, нито моето ниво. В тази връзка обаче ще кажа следното: шарлатани винаги е имало и ще има. Има ги навсякъде, във всяка една професия. Има лекари-шарлатани, адвокати-шарлатани и прочее. Разрешете ми да ви напомня една много подходяща шега: „Кога ще измрат шарлатаните?”
„Когато измрат баламите…”

- Вие отрекохте Ванга – при това преди доста време, когато за подобен акт се искаше смелост, тъй като масовата психоза по “феномена от Рупите” беше достигнала апогея си. Затова, предполагам, ще ви бъде доста по-лесно да коментирате качествата на “пророци” от типа на Емил Лещански...
- Хвани единия, та удари другия! Но нека да говорим с факти.

Нито едно предсказание на Ванга не се сбъдна!

Ще ви напомня само две: по времето на Световното футболно първенство в САЩ тя „предсказа”, че на финала ще играят две държави, чиито имена започват с „Б”. Нищо такова не се случи. И още: когато Виденов дойде на власт, тя предсказа, че след 8 месеца той ще падне. И това не се сбъдна. Искам дебело да подчертая, че тези „предсказания” са, така да се каже, документирани. Появиха се черно на бяло в българския печат. Що се отнася до набедения астролог, то тук всеки сам може да прецени доколко се сбъдна предсказанието му за земетресение в Хасково.

- Убеден ли сте, че астролозите могат да предсказват земетресения?
- Има астрологични методи за предсказване на земетресения, но те не са известни на нашенските астролози, защото тези хорица не владеят чужди езици и по тази причина достъпът им до голямата астрологична литература е затворен. Има модерни астрологични методики за предсказване на всякакви природни бедствия, но аз пак ще повторя - тези методики са неизвестни на простоватите шарлатани, които се вихрят в българските медии.

- Как вие и вашите колеги “изчислявате” времето и силата на земните трусове?
- Това нещо не може да се обясни току-така, в рамките на едно интервю. Методът е доста сложен и изисква голям труд - изчисления, съпоставки и прочее.

- Преди няколко години Лещански се оплака в едно интервю, че по времето на соца бил репресиран заради “окултните” си занимания, че ДС го следяла, а пък някои негови познати от тези среди дори попаднали в затвора. Защо тогавашната власт чак толкова се е страхувала от астролозите?
- Всички разбраха колко пари чини този халгъзник и доколко може да се вярва на неговите изявления. Казано е: „По делата им ще ги познаете”.

Лещански е човек с ограничени възможности и точно поради това е бил изключен от гимназията.
Той, казано другояче, се „радва” само на едно завършено основно образование. Това са всичките репресии, насочени срещу неговата прескромна персона. А защо комунягите толкова се страхуваха от астролозите, трябва да кажат самите те. Може би са мислили (и то с право), че някой кадърен астролог може да изкара на бял свят всичките им свинщини.

- Да, вестниците вече писаха, че преди промените Лещански си е изкарвал прехраната като стругар. Преди “нежната революция” обаче е бил и фотограф. Тоест, излиза, че всеки може да стане астролог. Но така ли е в действителност?
- Да, у нас, в страната на неограничените НЕВЪЗМОЖНОСТИ, мнозина се занимават с неща, от които хал-хабер си нямат. Споменах вече, че

Лещански е необразован, невеж и некомпетентен човечец.

Какво би могъл да работи един такъв тип? Възможностите са много ограничени: изкопчия, общ работник, стругар... Силно се съмнявам, че той може да направи и една-единствена снимка - това май е доста сложничко за него.

- Какво е вашето мнение – трябва ли да бъде подведен под отговорност Лещански или не? И дали това ще стресне и озапти поне малко от малко десетките пишман “звездобройци”, които ни сугестират от тв екрана, от печатните медии, от Интернет... практически отвсякъде, откъдето могат да се промиват мозъци...
- Лещански трябва да бъде съден от хората, на които донесе страдания и загуби за нанесени им морални и материални страни. Но никой не бива да разчита на прокуратурата, защото българската прокуратура е най-слабото звено на нашия държавен апарат.

Що се отнася до медийната астрология, крайно време е всеки да разбере, че ГРУПОВА АСТРОЛОГИЯ НЯМА!


Всичките глупотевини, които се сипят от екрана на телевизора и от медиите, са чиста проба измама.

Защо? Защото е напълно невъзможно на стотици хиляди души, родени под един и същи астрологичен знак, в един и същи ден да се случат едни и същи неща. Това е абсурд и всеки би трябвало да осъзнае това най-сетне. Ще го кажа другояче - на всеки „астролог”, който се представя като такъв в медиите, трябва да се гледа като на мошеник и шарлатанин. Истината е една: само индивидуалният хороскоп може да разкрие истината за даден човек и да предскаже неговото бъдеще. Такава услуга у нас засега предлагам само аз.

- Да погледнем на ситуацията и от друг ъгъл. Не ви ли се струва нелепо модерни, съвременни хора от различни възрасти да приемат за чиста монета “предупреждението” на Лещански?
- Винаги съм казвал и сега пак ще го повторя: българите имат само един-единствен проблем. И този проблем се свежда до следното:

повечето от тях са само едни некадърни простаци.

Сучаят с Лещански го доказа за пореден път.

- Ако обобщя думите ви от предварителния ни разговор, в България, пък и по света, има “астролози” и “майстори на хороскопи”. Кои причислявате към първата категория и кои към втората?
- Това, което хората виждат и чуват в медиите, са само астрологични рубрики, които нямат никаква стойност! Истинските майстори на хороскопите са тези, които като мен изготвят индивидуални, лични хороскопи и умеят да ги тълкуват. Популярните от медиите „астролози” НЕ УМЕЯТ ТОВА! Те затова и се подвизават из медиите - за жълтите стотинки, които им подхвърлят там.

Защото тези шмекери НЯМАТ НИКАКВИ ДРУГИ ДОХОДИ!

- Говори се, че Емил Лещански бил личен астролог на много наши политици и хора от шоубизнеса. Дали е така, нямам представа, но си спомням много ясно една случка: през 1995 г. вие направихте хороскоп на тогавашния премиер Жан Виденов и го разтълкувахте пред едно издание така: че той ще се сгромоляса с гръм и трясък като политик, а и като личност няма да просперира. Тогава Лещански е звънял на журналистите, публикували хороскопа и вашето тълкувание, и доста агресивно е твърдял, че това са пълни глупости и нагласени истории. Но... времето доказа вашата правота, а пък Лещански се провали. Защо според вас той ви нападна тогава? Само заради едното място под слънцето или подозирате и други мотиви?
- Лещански, освен всичко друго, явно е и един доста долнопробен тип. Като глуповат българин той не може да проумее, че при КАПИТАЛИЗМА РАВЕНСТВО НЯМА! Той, с неговите ограничени възможности и психически отклонения, не може да дели мегдан с мен. И Лещански, и повечето глуповати българи трябва най-сетне да се примирят с неравенството. При капитализма знаещите и можещите са прочути и богати, а тъпаците и некадърниците никога няма да са добре.

Едно интервю на Добринка Корчева