Хората, които намериха черепите в Родопите, имат нещастна съдба.
Валентин Хаджимитов е инженер по професия, и ясновидец и радиестезист с доказани качества при прогнозирането на земетръси, природни бедствия и катастрофи. Той е автор и на нашумялата книга “Извънземни в Родопите”. В нея не само разказва за откриването на родопските черепи на извънземни, но и доказва научно съществуването на чужди цивилизации. Репортер на “ШОУ” се свърза с Хаджимитов, за да разговаря с него за прогностиката на природни катаклизми, бедствия и катастрофи.

....................
- Г-н Хаджимитов, можете ли да предскажете кога ще има земетресение?

- Аз лично съм грешил и затова се научих да се допитвам до други хора с подобни на моите сензорни способности. Ще ви изредя само малка част от тях: Ваня Ангелова от Варна, Николина Велева от Шумен, Рени Георгиева и Божидар Щерев от София, Емил Ботев от Геофизичния институт. Но не мисля, че някой от нас е “последната инстанция” за подобен отговор.

- Смятате ли, че екип от хора може да направи това?
- Абсолютно. Природата е разумна. Аз съм правил в екип от хора това, което някога нашите прадеди са наричали молебен за дъжд. Ваня Ангелова от Варна участва в международен екип по изчистването на т.нар. “черна дупка”...Добре е, когато работим в екип, в който има и научни работници. Много пъти съм приканвал ръководството на Института по космически изследвания. Лъчезар Филипов ми изглежда благонадежден човек, макар на този етап да е малко дистанциран – все пак не ме познава добре. А и аз, да си призная - няколко пъти не познах – имах провали пред него.

- Чу се, че се готвите отново да ровите в прословутата Царичинска дупка?
- Да, в момента с Ваня Ангелова събираме нов екип за осъществяване на контакт в Царичина.

- Ели Логинова ще участва ли в него?
- Не. Имам инструкции на сензорно ниво какви трябва да са хората в новия екип. Аз лично ходя много често в Царичина.

- Какво е усещането, когато сте там?
- Прекрасно. Изпитвам хармония и радост. Извънземните търсят контакт с нас, но ние не сме дораснали да го осъществим по най-добрия начин. Ето заради това искам да работим заедно с научни работници от съответните институти и БАН.

- Вие сте автор на книгата “Извънземни в Родопите” и в нея разказвате за намерените през 2001-ва и 2003-та черепи на извънземни. Къде са тези черепи?
- В разни хора са. И грешката на тези хора беше, че си ги прибраха у тях. Вследствие на това им се случиха само неприятни неща. Тези хора се опитаха да изтъргуват черепите, но не успяха. Поради това се спря и необходимото им изследване, което да речем можеше да направят в Япония.
Знам със сигурност, че

всеки, който нарушава вселенската хармония, си го получава.

Това е т.нар. възмездие, както го наричаме ние, хората. Пример за това е Вера Кочовска. Тя беше феномен, но наруши някакви правила. Това й костваше и дарбата, и здравето.

- А мислите ли, че има връзка между маската на Севт и смъртта на проф. Китов?
- Мисля, че да. Има ритуали, с които се “умилостивяват” духовете, които пазят подобни неща. Иска се разрешение да бъдат взети от мястото, където са лежали хилядолетия. Същото се отнася и за черепите. Но аз не съм специалист в тази област – просто така съм чувал.

- Можете ли да кажете в какъв процент е лично вашата познаваемост по отношение на земетресенията?
- Около 70 процента. Затова казвам, че за да излезе някой и да каже: “Хора, бягайте, че идва еди-какво си!..”, не е достатъчен един човек. Трябва да се работи в екип.

- Как работите, за да определите мястото на събитието?

- Работя с радиестезично махало и картата на България. После хващам телефона и питам останалите какво мислят. Това е най-елементарният начин. Ние не разполагаме с някаква обща организация, или субсидии за закупуването на по-модерни средства за проверка на сензорните ни прогнози. Всеки от нас има и друга професия, с която си изкарва хляба – аз напр. съм електроинженер и работя за една телекомуникационна компания. Лошото е, че има огромна доза недоверие от страна на учените у нас към този вид прогностика.

- Опитвали ли сте да работите с хора от министерството по бедствията и авариите?
- Емел Етем сама по себе си е “индикатор”, както обичам да казвам.

Щом нея я няма, нещо става.

Това по Юнг се нарича “синхронична случайност” – т.е. не е случайно. Добра индикация е тази жена да бъде махната оттам. Казвам го най-сериозно. “Катастрофата” понякога е в самия човек.

Едно интервю на Еми МАРИЯНСКА