Воините лягали на местата с отрицателна енергия, така се зареждали с кръвожаден биодопинг, който ги превръщал в машина за убиване
Мадарският конник бе избран за символ на България. Въпреки че повече от 1 милион българи подкрепиха древното изображение, малцина се замислят върху загадките, които то крие. Вече повече от век и половина, след като науката го преоткри, каменният ездач остава една от най-големите мистерии. Скалната икона, нямаща аналог в света, ту се приписва на траките, ту на прабългарите, ту на древна цивилизация с извънземен произход. Тази година се навършват 30 години, откакто ЮНЕСКО призна Конника за световен културен паметник.


Мястото е заредено с енергия, която може да лекува и убива


Легендите разказват за енергийните и магически центрове на района. Познавачи твърдят, че белите и черни биополета в резервата могат да те изцелят или да те убият. Сутрин, още с първите слънчеви лъчи, в околността имало камъни, които са способни да излекуват всяка болест.

Медитациите върху определени скални отломъци премахвали мигрена, стомашни болки и въобще цял ферман с болести. Грешна стъпка по тайнствените места обаче можела да доведе до силно влошаване на здравето, смятат радиестезисти. Те твърдят, че преди битка българските воини са лягали на местата, излъчващи отрицателна енергия. Така са получавали нещо като кръвожаден биодопинг, който е превръщал войската ни в машина за убиване. На това мистиците отдават успехите на Тервел, който стига с войските си чак до Константинопол и успява да помогне на Юстиниан II да си върне трона.


Езическа богиня, хан или древен хороскоп си избрахме за национален символ - остава загадка

Мадарският конник е широк 3,15 м и висок около 2,90 м.
Местните жители разказват, че надписите около него се виждат най-добре следобед. Една от най-екзотичните версии за произхода на Конника, която те са чували, е свързана с далечен Тибет. Елементите, изобразени на Мадарския конник - гега, ореол, жезъл и змия, са символи именно от планетарната индо-арийска религия митраизъм, твърдят учени.

Едни смятат, че зад древното изображение стоят траките. Защото само те са имали култ към конника ловец, пък и само те от народите в цялата Римска империя са притежавали уменията да дялат толкова прецизно скалата. Автохтонното население по всяка вероятност е увековечило някои от своите божества - Бендида, Артемида, предполагат археолозите. Други капацитети обаче бранят със зъби и нокти тезата, че Мадарският конник е дело на прабългарите. На скалата, изсечена на 23 метра височина в естествен размер, те са изобразили хан Аспарух, Тервел, Крум или Омуртаг.


Мадарският конник е древен хороскоп

Един нов прочит на скалния феномен хвърли споровете в нова посока. Александър Хофарт доказва в книгата си "Изгубените кодове на древните българи", че Мадарският конник е древен хороскоп. А силно ерозиралият релеф отразява разположението на звездите в момента на основаването на Първата българска държава. В предните си лапи барсът (наричан лъв) държи змия. Тя символизира годината на Змията - 165 г. Тогава кан Авитохол създава Първата българска държава в Европа.

Кучето, което следва конника, е планетата Венера, която в този момент е могла да бъде наблюдавана много ясно след залеза на Слънцето като Вечерница.


Стоунхендж

През 1995 година експедиция, която включвала археолози и един медиум, посещава мястото. Целта е с помощта на психометрията (свръхсетивен метод за изследване миналото на предмет или местност - б.а.) най-после да разкрие тайната на родния Стоунхендж. Надежда за това дава едно явление, наречено аура на предметите. Кирлиановата фотография доказва по безспорен начин не само съществуването на човешкото биополе, но и че то насища дрехите и предметите, до които се докосваме. Четейки по аурата на творбата, екстрасенс разкрива, че преди 1300 години Мадарският конник е блестял с невероятна сила и при слънчево време е можел да се види от няколко километра разстояние.


Пещерата на Али Баба

Защитниците на най-фантастичната хипотеза редят, че Мадарският конник е изсечен от нашите прадеди в чест на последния владетел на Атлантида. Потомък на тази извънземна цивилизация е живеел по нашите земи. Мнозина изследователи дори вярват, че зад скалата има цяла система от тунели. В тях са скрити статуи от масивно злато, различни съоръжения на атлантите - летателни, строителни и транспортни апарати.