ИМЕНА
Известният окултист разкрива сензационни случаи от практиката си

Кой е той
Светослав Иванов е роден във Варна. Той е един от родствениците на родопския владетел деспот Момчил войвода (ХІV в.) и Стефан Караджа, както и на националреволюционен род от Македония. Завършва СМУ “Д. Христов” - Варна, НШЗО “Хр. Ботев” - Плевен, впоследствие следва в СУ “Св. Климент Охридски”. От 1981г. практикува окултизъм и биолокация. През 1991г. учредява Окултен научен приложен и просветен център. Управител е на сдружение ОЦ “Психея” - Варна.

- Г-н Иванов, вие сте най-известният психотроник и парапсихолог у нас. Кога за първи път се докоснахте до окултния свят и интересът към тези науки по наследство ли е?
- Дедите ми са били борци срещу османо-турското робство, а бабите са се занимавали с магия и предсказания. Магията, както разбирате, е в кръвта ми. На 9 г. за първи път започнах да чета Библията, да се интересувам от религия и история. Експерименти с магически символи прилагах още на тази крехка възраст. Със сериозна окултна практика и теория се занимавам от 1981г. Впоследствие познанията по сугестия, хипноза и телепатия получих от руски учени, гостували тогава за празници на Всемирното Бяло братство. Поради езотеричните си идеи влизах в чести конфликти с атеистичните пропагандисти, бях подлаган на разпити в училище и тогавашната ДС.
През 1990-1992 г. изнасях лекции по парапсихология и окултизъм в Пловдив, Бургас, Троян и Шумен. Познанията и разработките по психотроника и магия прилагах сам до 1998 г., когато сформирах първия си екип. Колежките ми Диана Бузева и Анета Василева приемаха за консултации и прогностика, аз извършвах окултните ритуали и се занимавах с научни изследвания.
- Говори се, че сте се срещали лично през 1990 г. с руския академик Золотов. Какви са вашите впечатления?
- Золотов е забележителен учен. В началото на 90-те беше проведена злостна кампания против него, която забави цялостното развитие на психотрониката в страната ни. Лансиран беше посредствен метод за внушение чрез инфрачервено топлинно излъчване на ръцете върху кожата на “лекуваните”, известен като “метода на Джуна”. След дългогодишна практика през 2004 г. създадох изключително ефективната психотронна комплексна методика за управление на подсъзнанието “Пси М-1”, подходяща както за терапия, така и за психовъздействие. Т.е. за управление на поведението, мислите, емоциите и получаване на информация. Това е комбинация от психически и технически средства, стимулиращи биоконтакта “мозък-мозък”, и на базата на четириизмерния и многоизмерен транспространствен информационноенергетичен обмен на ниво подсъзнание. Благодарение на това, че комбинирах най-стойностното от руската психотроника и западната парапсихология, задминах с постиженията си дори, ако щете, самия Золотов.
- В какво точно се изразява вашата работа?
- Работата ми е свързана с енергоинформационна корекция (неточно наричана алтернативно лечение), възстановяване на психофизиологичната хомеостаза, т.е. на триединството между дух, душа и тяло на страдащия. Тук може би е мястото да разкажа за един от случаите си. При мен дойде мъж от Добрич, обезпокоен за здравословното състояние на приятелката си. Обясни ми, че били по работа във Варна, но поради тежка бъбречна криза тя била приета по спешност в Терапевтичния комплекс. Отказвала да се храни, изскубвала системите и изпадала в непрекъснати емоционални кризи. Страхуваше се, че всичко се дължи на магия, която се опитвали от дълго време да премахнат. Уверих го, че това не е магия, а енергоинформационен дисбаланс вследствие на техни партньорски проблеми. Предложих му да я доведе на пробен сеанс, за да се убеди в истинността на думите ми. Господинът остана изненадан от казаното, но беше твърдо решен да помогне на любимата. На следващия ден, възползвайки се от времето за свиждане, Борис донесе почти на ръце жената. На десетата минута след започване на пситерапията усетих, че Дарина влиза в резонанс с моята ментална енергия. След приключване на сеанса, за учудване на мъжа, жената се движеше напълно самостоятелно. Тръгвайки си, в нея се породил страхотен апетит, вследствие на който поела завидно за състоянието й количество храна. На следващия ден при визитацията лекарите с учудване констатирали рязко подобрение. След втория сеанс болките бяха напълно изчезнали, което позволяваше да се върнат в Добрич.
- Това наистина е забележително. Вие също така сте ненадминат специалист по възстановяване на партньорски взаимоотношения. Какво всъщност представлява този вид магия?
- За съжаление в България все още е слабо позната висшата европейска магия. Хората под магическо въздействие за любов разбират остарялата фолклорна “бяла магия”, която включва сугестивни образно-сетивни психотрикове. Използвам изпитани окултни и психотронични научни методи, различаващи се от народните ритуали. Една от техниките е телепатично имплантиране в подсъзнанието на обекта на въздействие на енергоинформация, препрограмираща неговата воля, поведение, емоции и други. Използвам също изкуствена стимулация на принципа на обратна биологична връзка. Зная, че звучи объркващо за незапознатите с материята, затова ще разкажа нагледен пример. Отчаяна млада жена, изоставена от своя приятел, рекламно лице на известна фирма, ме помоли да възстановя връзката им. След направения от мен биолокационен анализ установих, че това няма да е лесно, т.к. опиянения от слава младеж поддържа връзки и с други момичета. Това е един от случаите, в който освен моята работа в ритуалите бе необходимо да взима участие и самата клиентка. За целта тя бе инструктирана как да използва метод за визуализация. Постепенно момчето започна да възвръща отношението и чувствата си към изоставената Е. Благодарение на стриктно спазените напътствия, които бях й дал, днес отношенията на тези двама млади са възстановени напълно.
- С какъв вид магии най-често се сблъсквате в ежедневната си работа?
- Искам да споделя, че изразите като “правене” и “разваляне” на магия са българска фолклорна терминология. Аз предпочитам да казвам “премахване”, “отстраняване”, “изчистване” на вредно магическо въздействие. Да не говорим, че масово не се прави разлика между същинска магия и нервно-психичните разстройства, наследственото нервно-психическо обременяване, емоционалния дисбаланс, психичните защитни механизми и много други. Забелязвам, че през последните години вследствие на неблагоприятното икономическо положение все по-често явление са хората, засегнати от магически действия, извършени от роднини или бизнес конкуренти. Около коледно-новогодишните празници ме потърси семейство. Споделиха с мен, че се консултирали с “ясновидка”, която разбирайки за финансовия им колабс, ги препратила при мен. Установих магическо въздействие от техен колега, целящо изпадането им от конкурентния бизнес. Понеже бяха празници, взехме решение с моята сътрудничка Ирина Маринова да помогнем напълно безвъзмездно на тези незаслужено страдащи хора. Месец по-късно получих писмо, малка част от което бих желал да цитирам:
“Здравей Светославе,
Благодарим ти много за всичко, което направи през този труден период за нас. Ти ни увери, че ще облекчиш положението ни. Невероятно беше за нас, но ти успя. След нашата първа среща с теб във Варна получихме развитие в бизнеса ни, в което не вярвахме. Всичко, което ти ни предсказа, се случи. Този факт ни вдъхна надежди и ни даде нови сили да мислим да бъдещето... Нека Бог да закриля теб и твоята помощничка Ирина за доброто, което правите на хората.
Георги и Нина Касабови, Пловдив.”

Това писмо доказва, че магията съществува и поразява, независимо човек вярва или не в нея. Но за да са реални резултатите, е необходима помощта на високоерудирани специалисти, доказали способностите си, какъвто е моят екип.

Интервю на Величка МИХАЙЛОВА