Тонко Фотев ме заплаши, че ако не правя това, което той иска, ще съсипе семейството ми.
На специална пресконференция в петък в столичния хотел "Хилтън" Анна Зартова - носителка на титлата "Лице на Бургас 2007", “хвърли бомбата”, че е жертва на сексуален тормоз. Дъщерята на влиятелния бургаски бизнесмен Ивайло Зартов обяви, че е подала жалба за блудство срещу почетния консул на Русия в Бургас Тонко Фотев. Красавицата съобщи, че е сезирала Върховна касационна прокуратура. По нейните думи той е заплашвал нея и семейството й, че ще ги съсипе и ще ги изсели от Бургас.

Според 20-годишното момиче, което е студентка по журналистика и член на модния синдикат, който е към синдиката на икономистите и одиторите към КНСБ., блудството е извършено преди близо година. Момичето решава да подаде жалбата сега, защото разбира, че върху семейството й се оказва натиск.

Зартова е ходела на фитнес. Същият салон е посещаван и от въпросния Тонко Фотев. Той започнал да се навърта около нея и постоянно й отправял покани за срещи, които тя редовно отхвърляла.
Един ден Анна излиза от тоалетната във фитнесзалата и когато отворила вратата, се стреснала, защото Фотев стоял на прага. Той я натикал обратно в тоалетната и заключил вратата. Започнал да я опипва и блудствал с нея. Казал й: "Момиченце, стига си се правила на недостъпна. Да не съм ти някой балък". Тя се разплакала. В този момент отвън се чули гласовете на сестрите й Мина и Мария, и Фотев излязъл от санитарния възел.
“ШОУ” се свърза веднага с миската, за да научи повече подробности.

.......................................................
- Анна, как започна цялата тази история между теб и Тонко Фотев - почетния консул на Русия в Бургас?

- Семействата ни бяха приятелски. Даже ми е неудобно да го преразказвам. Ходехме заедно на фитнес с този човек. Аз съм руски гражданин и всъщност той като почетен консул трябва да ми защитава интересите, ако имам проблеми.

- Само двамата ли ходехте на фитнес?
- Тренирахме заедно в затворена стая сутринта.

- Какво значи затворена? Само двамата ли сте били?
- Не. Залата беше затворена за други посетители. Те си я ангажираха за тях. Ходехме аз и двете ми сестри. Той идваше с нас. Понякога се появяваше и бившият кмет на Бургас Йоан Костадинов. И той тренираше.

- Какво правеше Тонко Фотев?
- Беше ни като личен треньор отначалото. Ние сме семейни приятели. Познавам жена му, познавам дъщеря му. Тя работеше при баща ми в неговата фирма. Като личен треньор той идваше да показва упражнения на уредите. Забелязах, че някак си повече ми обръща внимание, повече време ми отделя. Но това не ме изплаши. Като по-малка се шегуват с мене. Лигавим се.

- Това ли беше всичко?!
- Той

почна да ми проверява мускулите.

По крака ме стиска: ”Така, да видим как се стягаш?” По ръцете... После започна да търси начин да остане насаме с мен. Обаче там, в залата, не става, защото всичко се вижда. Ходим с баща ми, със сестрите ми. Всичко се вижда. Заедно сме.

- И къде започна да се усамотява с теб?
- Имаше един кантар, който беше зад една преграда като съблекалня. Отивах там да се претегля. Един път, когато бях на кантара, усещам, че някой стои зад мен. Обръщам се и гледам, че той е застанал зад мен и единият му крак е на кантара, а ръката му на дупето ми. Уж на шега. Извъртях се, но не помислих, че може да има такова отношение към мен. Аз го чувствам като мой баща - 53-годишен някъде. Пошегува се, че било шега за килограмите. Забелязах, че все повече ми отделя внимание. Все с мен говори и...

- Колко време продължи това шегуване?
- Горе-долу 3 месеца продължи с такива закачки.

- Е, и това ли беше всичко?!
- Засякохме се веднъж в коридора и той ми направи директно предложение.

- Какво беше предложението му?
- Да ходим да разпуснем във Варна. Аз му казах: ”Добре, ще кажа на баща ми. Ще отидем всички, семейно! Идеята е хубава да отидем семейно.” А той ми казва: ”А, не! Недей да казваш на баща си!” И аз се шашнах. “Защо да не казвам?!” “Аз викам да дойдеш сама. Ще ходя с дъщеря ми. Много си напрегната покрай изборите.” Всички бяхме в един отбор по време за изборите - за Йоан Костадинов. “Не, не, не му казвай. Нека всичко си остане между нас!” Казах му, че няма да ме пуснат сама и повече не сме го обсъждали. После искаше да ходим в едно село, Бръшлян. Каза ми:

“Имам хотел там. Имам едно гадженце там.

Пак такава руса и хубавичка като тебе." Шашнах се. Нали познавам жена му. Какви са тези гаджета, за които говори?! И му казвам “Добре, добре.” Пак нещо го извъртях. Казах, че няма как. Не ме пускат. Къде да ходим заедно?

- Не каза ли на вашите?!
- Казах им, че не ми се ходи много на фитнес в залата. Но понеже ходим заедно, а и идеята беше моя, нямаше как да се извъртя и да им кажа: ”Няма да ходя и това е!”

- И след това той продължи ли с предложенията?
- Беше някъде септември. Сестрите ми пак викат да ходим. Аз ги мъкна с мен до тоалетната. Нарочно. Обаче не става всеки път. “Какво се лигавиш?! Малка ли си? Да ходим до тоалетната заедно?!”- викат ми. И така отидох един път и отварям вратата, и гледам, той стои на вратата. Шашнах се, но си викам, че ще го изкарам на майтап: “Нещо сте объркали тоалетната сигурно?! Тази е дамската.” А той: ”А не. Нищо не съм объркал.”

Преди да се усетя си пъхна ръката в гащите ми.

Направо в този момент краката ми станаха меки. Не знам какво да правя. Викам си “Какво става тук?!” Той се доближи до ухото ми и ми каза:”Ще те съсипя! Стига си се правила на недостъпна! Не минават такива номера при мене. Не съм ти балък някакъв. Ако не направиш това, което аз искам, ще ви съсипя цялото семейство и ще ви изселя от Бургас!”...

- Защо мълчиш?! Това ли беше всичко в тоалетната?
- Много ми е неудобно, за да го разкажа...

- Кажи какво се случи с две думи!
- Най-грубо да ви кажа, пъхна си ръката в гащите ми и си

пъхна пръста в половия ми орган. Тогава изпищях.

- Тогава ли разбраха вашите за историята?
- Не. Никой не разбра, защото всичко това става в тоалетната. Като го направи, извади си ръката, излезе и блъсна вратата. Затвори я. Останах вътре, за да се съвзема и чувам гласовете на сестрите ми. Много ме беше срам на момента. Как да им кажа?! Това е нещо много лично. Те ми казват: ”Много си бледа нещо?!” “Не, не съм яла” Нещо такова измислих.

- Защо разказа всичко това чак сега, а не тогава, когато се е случило?
- Въобще не исках да го разказвам. Причината е, че разбрах на една пресконференция на синдикатите, че този човек е подлагал на тормоз семейството ми, родителите ми, както ми обеща, през цялата година. Аз не съм знаела за това. Те не са ми казвали. Разбрах, че е заплашвал баща ми. Обаждал се на познатите му в бизнеса, за да им казва:” Не работете с тоя човек! Той е не знам какъв си.” Мръсотия по всякакъв повод. И аз като го разбрах, просто реших, че трябва да го кажа. Просто разбрах, че той си е правил през тази година това, което ме беше предупредил.

- Какъв е бизнесът на баща ти?

- Има строителна фирма. Политически лидер е и на една партия. 

Интервюта на Жоро ЗАХАРИЕВ