Приписват ми любовни афери с Анди Гарсия, а сега и с Киану Рийвс и дори със самия Леонардо ди Каприо, но само времето ще разкрие истината!...
Сабрина Париси е световноизвестен развъдчик на йоркширски териери с български корен, автор на специализирани книги, актриса и водеща на телевизионно предаване.
Йоркширските териери на Сабрина, носещи фамилията Dolce Sinfonia, са спечелили стотици титли и отличия от конкурси по цял свят. Цената им започва от $5000 и имат само ВИП-собственици – музиканти, актьори, режисьори и продуценти. Сред най-известните клиенти на Сабрина са Джанет Джаксън, Анастейша, Анди Гарсия, а у нас – Азис.
Сабрина издаде книга в България, озаглавена "Паспортът на шампиона", в която споделя дългогодишния си опит в отглеждането на йоркширските териери и дава ценни съвети за грижите за всички породи малки кучета.


- Сабрина, ти произлизаш от богата италианска фамилия, в която има българска жилка! Разкажи повече за българските ти корени?!


- Да, семейството ми е от Италия, но родителите на баба ми са от Източна Европа. Не сме проследявали от коя част точно, но предполагаме, че е около България. Когато бях малко момиче, бях единствената вкъщи, която ядеше бяло сирене. Тогава мама все повтаряше: „Ти трябва да си българче! В Италия всички предпочитаме пармезан пред бяло саламурено сирене!”


- Ти си щастливо омъжена за италианеца Джанкарло - финансов консултант и твой бизнеспартньор, имате и две прекрасни дъщери - Адриана и Александра! Разкажи нещо повече за личния си живот със семейството ти?!...

- Ние имаме много открита връзка, изградена изцяло на разбирателството. Джанкарло е също така и мой мениджър и ми помага много с въпросите, засягащи бизнеса ми. Подкрепя ме във всяко едно мое начинание, тренира бизнесуменията ми. Много често имаме дълги разговори за целите ми, а после той ми помага да сбъдна мечтите си. Винаги е до мен, когато имам нужда от това.


- Обаче медиите зад океана ти приписват любовна афера с Анди Гарсия, а сега и с Киану Рийвс и дори със самия Леонардо ди Каприо! Казват, че във всеки слух има истина – а каква е тя според теб от тези доста смущаващи слухове?!...


- Името ми е свързвано и с още няколко актьора и известни личности. Предполагам, че това е цената, която трябва да платиш, за да си известен. Хората не спират да се опитват да ми намерят нова „тайна” и „изненадваща” среща. Наистина съм много близка с Киану Рийвс. Уважавам го като актьор, той е голям професионалист и много красив мъж.


- Ти споделяш ли теорията, че жената трябва да „хване” богат мъж, който да се грижи за нея като за принцеса, иначе при друг случай това се нарича само съквартирант?!...

- Аз споделям теорията, че ако трябва да избираш между двама мъже, които обичаш еднакво, но единият е богат, а другият – беден, определено трябва да избереш богатия. Въпреки това не вярвам в „съпругите-трофеи”. Виждам много такива тук в „Бевърли Хилс” – млади момичета на моите години, а дори и по-млади, женени за толкова по-възрастни от тях мъже само заради парите. Не, не го разбирам това. Уважавам себе си прекалено много! Смятам, че всеки човек има потенциал и може да постигне в живота си това, което най-искрено желае. Аз лично бих предпочела да съм бедна, но свободна, отколкото богата и заключена във връзка, която дори не ми доставя удоволствие. Вярвам, че е в гените на жената да се нуждае от подкрепа и грижа. Това е следствие от вековете, когато мъжете винаги са се грижели за техните жени. А може и да е естествено отличителна черта на оцеляването, тъй като жените винаги са били изцяло ангажирани с отглеждането и възпитаването на децата.


- Имате съвместен рекламен клип с Дона Спанглър за празника „Св. Валентин” – не е ли доста инфантилен за днешните времена с тази розова романтика, която блика от него?!

- Какво искаш да кажеш с това „днешните времена”?! Розовото е много женствен цвят и отразява нашата персоналност. Не смятам, че има един определен цвят в живота. Същото е и когато някой умре и всички трябва да отидат на погребението облечени в черно. Баба, майката на татко, казваше: „Когато умра, искам всички на погребението ми да са в светли цветове”.

В деня на погребението й аз бях единствената облечена в ярка червена рокля.

Цветовете са отражение на душите ни. Не би трябвало да ги променяме само защото поводът го изисква. Аз съм малко като Скарлет О’Хара в „Отнесени от вихъра”. Помня, че тя облече една много светла рокля на бала, в съвършен контраст с облеклото на всички останали. Джанкарло е същият. Той не облича винаги черно на вечерните партита, не носи дънки и бейзболни шапки. Като цяло не следваме модните линии неотлъчно.


- Мислили ли сте за нещо по-нестандартно с мъжа ти Джанкарло, или вашите отношения и досега са константна величина и се развиват във възходящ ред?!...

- Не е лесно да се избегне моментът, в който всичко става рутинно. Всеки, който е бил женен няколко години, знае, че връзката се променя с времето. Те са като дървета. С времето коренът става по-дълбок, а любовта се променя. Обикновено именно  рутината убива повечето бракове.
Затова трябва да приемем, че връзката ни се трансформира от едно нещо в друго.


- Съпруга ти ревнува ли те от известността, кариерата, секси-фотосите ти и писанията по вестниците за афери с известни и красиви мъже, или сте постигнали баланс в това отношение?!

- Тъй като Джанкарло е мой мениджър, той приема и разбира кариерата ми. Той знае, че повечето истории по мой адрес са просто клюки. За жалост е много трудно да спреш хората да си измислят глупости по твой адрес. Някои от тях са наистина смешно странни. Понякога той ме поглежда и повдига едната си вежда, а после се засмива. Винаги се радва, когато нещо ме прави щастлива, и ме окуражава да правя каквото е необходимо, за да постигна мечтите си. Понякога четем статиите за мен и ги коментираме и се смеем в случаите, когато са безобразни. Както и да е, нямам еротични или голи снимки, които бихме могли да видите по списанията или онлайн в интернет. Ако еротично за вас означава секси, да, бих казала, че имам няколко такива, но определено не бих ги нарекла еротични! Естествено, това е въпрос на гледна точка.


- Не мога да повярвам, но ти ставаш най-младият доктор по космонавтика в Бостън и работиш в НАСА в продължение на пет години!!!... Защо не излетя например в Космоса, а попадна в „звездното пространство” на шоу-бизнеса?!...

- Баща ми има диплома за физик и математик. Той ме убеди да се пробвам с кариера на инженер. Както и да е, след като получих дипломата си, открих, че не това искам да правя с живота си. Да, исках да стигна звездите!... Просто открих, че не е необходимо да се отдалечавам толкова в орбита, а просто трябва да се преместя в „Холивуд”. Отглеждането на йоркширски териери се превърна в страстта на моя живот и посветих цялото си време на участия в различни киноложки изложби в много страни по света.

Много обичам животните и до 12-годишна възраст се интересувах повече от котки, отколкото от кучета. Ако трябва да съм точна, аз ги спасявах от улицата. Когато бях на 13 обаче, получих изненадващ подарък от близък приятел – сладко и пухкаво малко йорки. Открих, че изпитвам силното желание да имам куче-шампион, за да покажа на съдиите, че мога да спечеля състезанието. Изучих всички тънкости, свързани с породата, историята на най-добрите шампиони, стандарта... всичко, което можеше да ми помогне да постигна мечтата си и да покажа на хората, че един ден ще имам шампион вкъщи. Убедих татко да ми купи две нови йорки от развъдник в Англия. Те бяха потомци на многократен шампион. Първото кученце, което развъдих, участва в Световния шампионат в Германия. Спечели титла сред палетата. Това сложи начало на кариерата ми като развъдчик.


- Как така твоите йоркширски териери стават най-търсената порода кучета сред богатите и известните в „Холивуд”?!...

- Те са лесни за отглеждане. Достатъчно малки, за да ги носиш със себе си навсякъде – в дамска чанта, в самолета, на пазар или на партита. Освен това са много забавни и правят собствениците си щастливи. Териерите са доста инатести – наистина са най-щастливите кучета на света, но и са от най-властните. Да не забравяме, че териерите произлизат от Англия, където

са ги отглеждали за изтребване на плъхове и хлебарки.

Тази тяхна наклонност никога не изчезна, така че и до ден-днешен си имат поведението на ловци. Йоркширските териери са всъщност куклите на семейство „Териери” . Много очарователни и много игриви, те се адаптират много добре във всякакви условия. И за капак, понеже са толкова мънички, могат да бъдат обличани и сресвани по най-различен начин и лесно да пътуваш с тях в компания.

- Как се роди модната линия за кучета „Dolce Sinfonia”, марковите дрешки и аксесоари, както и красивите и удобни чанти за пътуване, които се превърнаха в новия моден хит в „Холивуд”?!...

- Започна с това, че аз пътувам непрекъснато и никога не оставям кучетата си сами. Тогава единственото средство за пътуване за тях беше стандартната пластмасова клетка, която приемат авиолиниите. Аз обичам стилните неща и това ме накара да измисля нов дизайн за пътна чанта за домашни любимци, която да е удобна, с правилните размери и да отговаря на изискванията на авиолиниите и не на последно място – да е модерна и стилна, за да отговаря на персоналността ми. Също така реших да създам рокли за галениците ни – в крак с модата, достатъчно топли, ексцентрични и да отговарят на нуждите им.


- Освен това ти пишеш книги за любимата порода и снимаш филми – кое повече ти харесва и те вдъхновява?!...


- Да, написала съм няколко статии и както знаете, първата ми книга „Паспорт на шампиона” беше публикувана именно в България. Сега работя по втората. В интерес на истината пиша книги от малка, беше ми нещо като мания. Имам четири книги, които значат много за мен, и не е изключено един ден да ги публикувам.



Светлана Терзиева - СЕСИЛ