За да оздравее тялото, първо церя душата, казва Георги Бакъров
Георги Бакъров е роден в с. Голешово, Благоевградско. Кариерата си започва със самбо още в ученическите си години. Майстор на спорта по джудо. Бил е републикански шампион по самбо. В джудото е бил 4 пъти републикански шампион, за което получава и титлата майстор на спорта. В момента работи като охранител на ЦУМ.

- Случват ли се инциденти денем или нощем около ЦУМ?
- Специално на рампата режимът е много специален. Всичко се контролира 100 процента с видеотехника.

- Може ли нещо да се изнесе, без да забележите?
- Не. Всичко се контролира. Няма начин.

- Налагало ли се е да използваш бойни техники от джудото и самбото за инциденти?
- Засега не се е налагало, но ако се наложи, сигурно ще се справя.

- С пияните нощем нямаш ли проблеми? Не се ли опитват да се изпикаят например наоколо?
- Има и такива. Когато бях охрана обход около ЦУМ два месеца, ми се е случвало да видя и такива хора. Но не са успявали. Имаме две кучета, които ще ги наръфат жестоко. Да не се пробват въобще.

- Носи се мълва, че имаш дарбата да лекуваш с ръцете си разни болежки?!

- Това е нещо като енерготерапия. Лично аз не знаех, че притежавам такива качества. Разбрах го, когато пред ЦУМ убиха едно момче. Някакъв австралиец го уби. Бях нощна смяна на работа. Един човек тогава ми каза: ”Абе, ти не знаеш какво притежаваш. Каква енергия притежаваш.” Дойде при мен и ми каза: ”Аз можех да го спася, да направя всичко, но полицията не ми разреши.” И каза: “Дай си ръцете! Ти притежаваш златни ръце. Това, което притежаваш, давай го на хората!”

- Какъв беше поводът да ти каже това?
- Не знам. Не го познавах. Хвана ме за ръцете, вдигна ги. Погледна ми едната ръка, погледна другата. Това стана между 2 и 5 ч. сутринта. Не му повярвах.

- Досега кого си излекувал и от какво?
- Баща ми. Беше с катетър. Всяка вечер му правих масажи. Мина една година. Човекът отиде в София. Пости една неделя, причести се. Върна се. Отидохме при доктора и махнахме катетъра. Потече малко кръв и дотук. Племенницата го води на професор. Той казал: ”Това не е възможно. Ние тоя човек трябваше да го режем!” Не знам какво е било, но баща ми, който е на 80 г., каза един път: “Ти когато ми правиш масаж, имам чувството след това, че тялото ми е друго.”

- Откъде се зареждаш с тази енергия?
- Като ходя на село, в Голешово, там има извор и планината ме зарежда с енергия. Извира една голяма река с много силна вода. Това е между Петрово и Голешово. Там расте мурсалски чай, за който казват, че помага за забременяване при жените и за либидото на мъжете, както и още 40 билки. Но не всичко се лекува. Като дойде човек с напреднала дископатия, какво мога да направя. Нищо. Дископатията не се лекува. Мога само да му облекча болките. За да се излекува тялото, първо трябва да се излекува душата.

Жоро ЗАХАРИЕВ